Diferente si asemanari iPhone 5C vs iPhone 5

Diferente si asemanari iPhone 5C vs iPhone 5

In cadrul prezentarii Apple, s-a vorbit despre aceeasi configuratie hardware , exista insa diferente, sa vedem despre e vorba.

Apple iPhone5c iphone 5 comparatie AllColors

Desi in teorie iPhone-ul din plastic si iPhone-ul 5 sunt similare, la o privire aruncata pe specificatii putem observa clar ca numarul trasaturilor similare este egal cu cel al elementelor care fac diferenta.

Tranzitia de la sticla si aluminiu la plastic sau policarbonat nu putea sa vina si fara alte compromisuri. Din acest motiv, noul iPhone este mai gros si mai greu decat generatia precedenta. Are 132 grame in loc de 112 grame, iar in cel mai gros punct are 8,97 milimetri in loc de 7,6 milimetri. Partea buna, se pare ca este varietatea foarte mare de culori in care vom putea achizitiona noul terminal. Este vorba de alb, albastru, verde, galben si roz. In plus, avem o baterie mai mare si o camera frontala mult mai buna pentru Facetime si autoportrete. In minus, iPhone-ul 5C nu va putea fi achizitionat cu 64 de GB de memorie interna.

Trasaturile identice iPhone 5C vs iPhone 5 includ acelasi procesor A6 si acelasi panou LCD IPS de 4 inci cu o rezolutie de 1136 x 640 si o densitate de pixeli egala cu 326 ppi. Camera principala este tot de 8 megapixeli, iar conectica include un modul Bluetooth 4.0, Dual-band WiFi si suportul pentru retele 4G LTE.

Ma tot intreb, oare nu cumva cei de la Apple au lansat noul din plastic pentru ca nu puteau sa scada suficient de mult costurile de productie la iPhone 5? Nu de alta, dar pana acum, iPhone-ul lansat cu un an inainte putea fi cumparat exact la pretul de achizitie al noului 5C.

Citește și: