DARPA demonstrează gloanţele inteligente care ajung sigur la ţintă [VIDEO]

, 14 Iul, 18:00

Pentru că erau inevitabile avansuri tehnologice aduse banalului glonţ, cei de la au demonstrat primul glonţ inteligent care se ghidează singur.

darpa-exacto-demonstration gloante inteligentConceptul de glonţ inteligent nu este nou. Soldaţii visează de mult timp la un asemenea gadget, dar este prima oară când acesta a fost demonstrat în lumea reală. Acesta poartă numele de EXACTO [Extreme Accuracy Tasked Ordnance] şi are calibrul de .50 (12.7 milimetri). Magia creaţiei DARPA stă în integrarea unui sistem optic de ghidare şi a unui amalgam de senzori, toate cu scopul de a-şi atinge ţinta.

Deşi clipul de mai jos nu este incredibil de clar, acesta scoate la iveală abilitatea proiectilului de a compensa pentru mişcare, vreme şi vânt, similar cu o rachetă ghidată. Practic, chiar şi dacă ţi-ai dori să ratezi ţinta este aproape imposibil. La această oră, EXACTO se află încă în stadiu incipient, dar lunetiştii americani s-ar putea deja să pună mâna pe el în viitorul apropiat.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail