Holograma a la DARPA

Holograma a la DARPA

DARPA 3D

Defense Advanced Research Projects Agency in colaborare cu al de Zebra Imaging si LIDAR, care au un trecut in ceea ce inseamna un continut holografic sau 3D fara ochelari, sunt intr-un stadiu foarte avansat de dezvoltare a unei mese tactice cu o diagonala de pana la 1,8 metri ce reuseste sa creeze continut 3D pana la 30 cm inaltime fata de plan.

Ganditi-va, daca noi avem acces la o astfel de tehnologie avansata (vezi smartphone-uri, tablete si alte gadgeturi), oare ce au armata sau guvernul? Oricum, noul dispozitiv va duce la eliminarea completa a glumelor bazate purtatul de ochelari 3D.

Oferind un efect 3D complex unui numar de pana la 20 de participanti, noua masa va afisa continut 3D complet dinamic, oferind utilizatorilor posibilitatea interactionarii cu ceea ce vad prin actiuni de zoom, rotire sau stop cadru.  Pentru a ajunge extrem de aproape de productia in masa, proiectul s-a desfasurat pe o durata de aproximativ 5 ani, iar contractul a fost oferit, in parte, si celor de la Zebra Imaging pentru recrearea orasului Austin, Texas in 3 dimensiuni, in urma cu aproximativ 6 ani.

Citește și: