Cum a ajuns World of Warcraft să ofere o experienţă educativ religioasă?

Cum a ajuns World of Warcraft să ofere o experienţă educativ religioasă?

Deşi suntem rareori tentaţi să găsim o legătură între religie şi jocuri pe PC sau console, se pare că oferă o experienţă religioasă.

world-of-warcraft-experienta religioasa

World of Wacraft creează dependenţă pentru cele câteva milioane de jucători online. Simplul fapt că te aduni cu prietenii şi te străduieşti să învingi un inamic mai complex este suficient pentru unii. Ceilalţi nu se pot despărţi de experienţa de gaming oferită de WoW din cauza libertăţii foarte mari pe care ţi-o oferă universul virtual creat de cei de la . În plus, nici povestea jocului nu este una de lepădat. În permanenţă vor exista, desigur, şi cei care pur şi simplu nu înţeleg motivaţia petrecerii unui număr de opt ore sau mai mult în faţa unui joc.

Află și: Discuțiile despre spionaj NSA nu se mai termină. Următorul subiect: gaming-ul

În cei aproximativ 10 ani de când a fost lansat, conţinutul inclus în WoW a devenit din ce în ce mai stufos, reuşind să surprindă cât mai multe planuri ale dezvoltării personajului vostru. Pornind de la lumea virtuală reprodusă in-game, Robert Geraci, un profesor de la Manhattan College specializat în studii religioase, nu a ezitat când a clasificat World of Warcraft ca fiind mai mult decât un joc. El e de părere că, la un anumit nivel, jocul oferă şi o experienţă religioasă.

„Dilemele între bine şi rău apar pe tot parcursul jocului, interacţiunea cu personaje pozitive sau negative, desigur, dar şi probleme de ecologie, piaţă de consum şi alte preocupări morale. Acestea sunt micile moduri prin care World of Warcraft oferă o experienţă religioasă“, consideră acesta. Într-un set de întrebări şi răspunsuri publicat pe website-ul universităţii, Geraci nu a ezitat deloc în a-şi manifesta aprecierea pentru creaţia celor de la Blizzard.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: