Un nou hit pe Kickstarter: drona care îți înregistrează aventurile sportive [VIDEO]

Un nou hit pe Kickstarter: drona care îți înregistrează aventurile sportive [VIDEO]

Cel mai interesant proiect de pe Kickstarter din ultima perioadă este cel la unei drone care te urmărește și îți realizează filmul aventurii tale. Există și un proiect românesc similar.

Drona Hexo

Cum ar fi dacă cineva te-ar urmări cu o cameră atunci când schiezi, înoți, te arunci cu parașuta din avion sau faci orice altă activitate de tipul acesta și la final ți-ar da un videoclip gata montat cu momentul tău de joacă? Ei bine, nu e nevoie să ai propriul cameraman, când poți folosi o dronă. Hexo+ e un nou proiect pe Kickstarter, a primit deja peste 200.000 de dolari la ora redactării acestui articol, și mai sunt 29 de zile până când se închide. Au cerut inițial 50.000 de dolari.

Ce este Hexo+? E un ecosistem în centrul căreia stă o dronă care te urmărește și filmează, atunci când îi comanzi acest lucru. „E o dronă care lucrează autonom pentru tine“, descriu creatorii acest proiect. Propriu-zis, să zicem că vrei să faci un sport extrem și să rămână înregistrată undeva experiența. Chemi drona, o setezi prin intermediul unui smartphone, apoi ea își face treaba.

Poți seta, prin intermediul aplicației, cum să fii filmat, din ce unghi și când pornește înregistrarea. Dezvoltatorii promit o stabilizare bună a imaginii, o încadrare foarte bună a întregului videoclip și imortalizarea acestor momente interesante din unghiuri imposibile pentru majoritatea oamenilor nedotați cu echipamente speciale. Singura limitare e autonomia: 15 minute de zbor. Folosește pentru filmare camere GoPro Hero3 și stabilizator.

HEXO+ Your Autonomous Aerial Camera from Hexo+ on Vimeo.

În prezent, „drona cameraman“ are un preț de start de 500 dolari, pentru care primești drona, stabilizatorul și aplicația. Cu alte 200 de dolari primești și camera. Cel mai scump pachet e cel la 10.000 de dolari, primești toate produsele și o ieșire la sport extrem cu ambasadorii proiectului. Lista cu ei e disponibilă pe Kickstarter.

Un proiect similar, de data asta creat de un român, este iRewind, iar povestea completă este disponibilă pe „Adevărul“. Echipa româno-elveţiană de la iRewind a reuşit să câştige Marele Premiu la Salonul de Inventică de la Geneva pe 5 aprilie 2014. Invenţia lor s-a numit OnAir Camera şi se doreşte a fi stâlpul inteligent care filmează prestaţia noastră sportivă sau ne urmăreşte prin oraşele străine, iar apoi ne trimite un film personalizat. Dacă vrei, este o extensie a unui „seflie“, cuvântul anului 2013 potrivit Oxford Dictionary.

Citește și: