05 sept. 2014 | 17:15

Cu mâinile pe Sony Xperia Z3 Compact – clasa mini cu putere [VIDEO Hands-on]

ACTUALITATE
Cu mâinile pe Sony Xperia Z3 Compact - clasa mini cu putere [VIDEO Hands-on]

La IFA 2014 Sony a prezentat și variantă compactă a telefonului său de top. Z3 Compact este un telefon puternic, deși pălește în fața fratelui său mai mare. Cu toate acestea, arată ce poate face un mini.

sony xperia z3 compact

Xperia Z3 Compact este un telefon cu ecran de 4,6 inci cu o densitate a pixelilor de 319 pixeli pe inci. Acum un an aceasta ar fi fost excepțională. Trebuie să spun că ecranul este doar HD, dar mai contează atât de mult?

Descoperă și alte gadgeturi aduse la IFA 2014

E un telefon cu o inimă puternică. Are un procesor Snapdragon 801 quad-core la 2,5 Ghz, ca pe Sony Xperia Z3 și 2 GB de RAM. Capacitatea de stocare este de 16 GB și se poate extinde cu 64 de GB.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Sony Xperia Z3 Compact/”/]

Camera foto are 20,7 megapixeli, iar cea frontală are 2,2 megapixeli. Rulează Android 4.4 KitKat, ca și dispozitivele prezentate până acum de Sony la IFA 2014. Bateria este de 2.600 de miliamperi și ar putea duce la o autonomie de o zi.

Ce impresie ne-a făcut telefonul?

Se simte că e mai ieftin la atingere. Marginile nu mai sunt construite din metal, ca la Xperia Z3, ci dintr-un cauciuc destul de neplăcut. E un telefon gros, la fel ca linia E3, dar care își face treaba foarte bine.

sony xperia z3 compact

Am apreciat calitatea carcasei din spate, calitatea camerei foto și a procesorului. Sony a dotat telefonul cu cele mai bune caracteristici, la fel ca și fratele său mai mare. E impresionant să vezi că un producător ia în considerare și telefoanele sub 4,7 inci, care nu se încadrează în trendurile actuale ale pieței. Practic, dacă vrei un telefon mai mic și performant, Xperia Z3 Compact ar putea să fie alegerea ta.

E rezistent la apă și la praf și e mai urât decât generațiile precedente. Cumva, Sony a făcut toate telefoanele mai urâte anul acesta, dar sunt mai performante. Nu avem un preț, dar ne așteptăm ca Sony să vândă telefonul în jur de 400 de euro.

Video Hands On cu Sony Xperia Z3 Compact

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele