ASUS ZenWatch, lansat la IFA 2014. Un smartwatch cu stil [VIDEO]

Taiwanezii de la ASUS au prezentat, în cadrul IFA 2014, ceasul inteligent ASUS ZenWatch. Acesta vine la un preț destul de accesibil și rulează sistemul Android Wear.

ASUS-ZenWatch-02

Zilele trecute am avut ocazia de a vedea un teaser cu smartwatch-ul ASUS ZenWatch, iar în prima zi a târgului de tehnologie IFA 2014 acesta a fost prezentat oficial.

Primul lucru care iese în evidență la noul smartwatch este designul. Vorbim despre un ceas cu un cadran ușor rotunjit, diferit de celelelate gadgeturi purtabile disponibile la ora actuală pe piață. Taiwanezii au folosit metal pentru a încadra display-ul, iar cureaua este făcută din piele. Combinația celor două materiale oferă un aspect elegant și premium. Sticla este și ea ușor curbată și dispozitivul pare unul pe care utilizatorii l-ar putea asorta cu ușurință atât la un costum, cât și la o ținută mai lejeră.

ASUS ZenWatch dispune de conectivitate 3G integrată, însemnând că nu trebuie legat la un smartphone pentru a dispune de majoritatea funcționalităților.

Specificațiile tehnice sunt similare cu cele ale LG G Watch și Samsung Gear Live. Avem astfel un display de 1,63 inch, curbat, cu rezoluție 320×320 sub care se ascunde un procesor Snapdragon 400, tactat la 1,2Ghz. Memoria RAM este de 512MB, iar spațiul de stocare este de 4GB. Smartwatch-ul este dotat cu Bluetooth 4.0 și este capabil să măsoare ritmul cardiac al purătorului, mulțumită unui senzor special.

ASUS ZenWatch va putea fi cumpărat la prețul de 199 de euro și va ajunge în magazine în această iarnă.

Octavian Palade
15:33 03.09.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video