Cu Android One, Google încearcă să oprească fragmentarea. Acesta este primul telefon

Cu Android One, Google încearcă să oprească fragmentarea. Acesta este primul telefon

Android One va fi strategia care să oprească fragmentarea Android. Cel puțin asta încearcă Google, iar acum există informații despre primul smartphone Android One ready.

android one

Programul Android One a fost anunțat la Google I/O din vară și reprezintă o soluție la fragmentarea Android pe dispozitive ieftine. Google va anunța mâine toate detaliile și partenerii pe care îi are pentru Android One, dar până atunci GSMArena prezintă un smartphone gata de lansare de la Spice.

Citește și: Noi detalii despre Android One: în octombrie vine cel mai bun Android pentru telefoane ieftine

E vorba de un smartphone cu ecran de 4,5 inci la rezoluție FWGA, o cameră de 5 megapixeli, 1GB de memorie RAM, un spațiu de stocare de 4GB și un slot de card microSD. Telefonul are și suport pentru dual-SIM, vine cu Android 4.4.4 KitKat, iar prețul va fi de 115 dolari.

Android One va fi folosit de Google pentru a atrage clienți din zona în care are succes Lumia 520 (și altele similare) pe platforma Windows Phone. Oferind actualizări în măsura în care le suportă hardware-ul, Google și partenerii pentru Android One se asigură că rezolvă principala cauză care a dus la fragmentarea din prezent. Telefoanele vor fi ieftine, iar americanii se ocupă de actualizări, discutând și cu partenerii în ceea ce privește dotarea hardware a dispozitivelor.

Oferta pentru Spice Android One Dream

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: