Noi detalii despre Android One: în octombrie vine cel mai bun Android pentru telefoane ieftine

Noi detalii despre Android One: în octombrie vine cel mai bun Android pentru telefoane ieftine

În urmă cu o lună, Google a prezentat Android One. Este o versiune stock de Android destinată dispozitivelor foarte ieftine pentru țările în curs de dezvoltare. Primele modele vor fi lansate în octombrie, iar prețul este într-adevăr mic.

android one

La finalul lunii iunie, la Google I/O, gigantul american și-a prezentat Android One și planul prin care vrea să cucerească și mai mult piețele ieftine. Producătorul Spice din India pregătește unul dintre primele smartphone-uri cu One, iar lansarea se va derula în octombrie, conform TechnoBuffalo. Acesta e zvonit drept „primul smartphone cu Android One“, dar sunt prea puține informații care să susțină această afirmație.

Telefonul Spice va fi disponibil la un preț de aproximativ 100 de dolari, adică 340 de lei, concurând direct cu modele cu Firefox OS sau cu alte versiuni mai vechi de Android. Google ar pregăti o lansare masivă în toamnă, începând cu India, pentru a atrage atenția asupra One și a funcționalităților pe care le poate livra la preț scăzut. Americanii se ocupă de marketing, investind milioane de dolari, iar producătorii locali trebuie să livreze telefoanele.

Telefoanele ieftine cu Android folosesc versiuni vechi ale sistemului de operare și, de cele mai multe ori, nu sunt actualizate dincolo de versiunea cu care sunt livrate. One vine să îndrepte asta, iar pentru Google facilitează accesul la o piață imensă din Asia, începând cu India. Prin One, Google „merge“ pe urmele Microsoft și fixează standarde minime pentru fiecare smartphone și se ocupă de actualizarea telefoanelor.

În detaliu despre Android One și cum vrea Google să câștige piață dispozitivelor ieftine

Alături de Spice mai este partener și Karbonn, tot în India. Primul telefon pe care Google și-a demonstrat sistemul de operare este unul de la Micromax, un dual sim cu un ecran de 4,5 inci, slot microSD şi radio FM la aproximativ 100 de dolari. Cât despre utilizatori, vor avea acces la Play Store, vor putea instala launchere, dar producătorii nu își pot pune interfața proprie.

Prezentarea Android One la Google I/O

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: