Cel mai bun Android pentru telefoane ieftine va fi prezentat în septembrie

Cel mai bun Android pentru telefoane ieftine va fi prezentat în septembrie

Android One este versiunea de care Google se va îngriji pentru a rula la fel pe toate telefoanele ieftine. Asia este ținta principală, iar pe 15 septembrie vom vedea primele telefoane.

android-one-micromax-2_thumb.jpg

Actualele versiuni de Android au două mari probleme când sunt puse pe telefoane ieftine, de până în 100 de dolari modelul. În primul rând, nu mai primesc actualizări la versiuni noi, apoi nu rulează la fel de bine ca pe modelele mai scumpe. The Verge informează că soluția, sub forma Android One, vine pe 15 septembrie. Totuși, telefoanele ar ajunge în magazine în octombrie.

Citește și: Noi detalii despre Android One: în octombrie vine cel mai bun Android pentru telefoane ieftine

La acea dată, Google susține un eveniment în India. Acolo sunt și cei mai mulți parteneri hardware pentru noua versiune de Android, astfel că alegerea locului este evidentă. Idealul pentru Android One este să fie vândut pe telefoane ieftine, de maximum 100 de dolari, și să ruleze la fel de bine cum o face pe telefoane mai scumpe. Nu e vorba să ruleze fluid toate aplicațiile din Play Store, ci pur și simplu de sistemul de operare și aplicațiile de bază, cum e și cazul Windows Phone care a avut un succes foarte mare pe Lumia 520.

Partenerii Google au deja o listă cu dotări minime, cum ar fi ecrane de peste 4 inci, suport pentru carduri microSD, memorie RAM mai mare de 512MB, eventual radio FM și suport pentru dual SIM, deși acesta din urmă depinde de producător. Micromax, Karbonn și Spice sunt cei trei parteneri anunțați la Google I/O, dar lista este mult mai mare și aceasta este, în prezent, piața pe care pot crește vânzările în țările sărace.

Prezentarea Android One la Google I/O

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: