Cu acest gadget, Xbox One înlocuieşte orice decodor, TV box sau TV tuner [VIDEO]

Cu acest gadget, Xbox One înlocuieşte orice decodor, TV box sau TV tuner [VIDEO]

Pentru ca publicul să nu mai perceapă doar ca pe o simplă consolă de gaming, cei de la Microsoft lansează pentru ea noi accesorii.

xbox one digital tv tuner

În prima prezentare de Xbox One, de acum câţiva ani, oficialii Microsoft au insistat destul de mult asupra faptului că ieşită din Redmond nu se limitează doar la a oferi o experienţă deosebită de gaming. Având atât o intrare cât şi o ieşire HDMI, acest gadget poate fi transformat în centrul vostru de divertisment, preluând chiar şi semnal TV, fără nici un fel de probleme.

În Europa însă nu toţi cei care au adoptat un Xbox One au şi un decodor de TV cu ieşire de semnal HD. Din acest motiv, exclusiv pentru utilizatorii de pe bătrânul continent, compania americană a lansat dispozitivul din imaginea de mai sus. Acesta este un TV Tuner digital cu intrare de semnal coaxială ce se conectează la consola Microsoft printr-un banal conector USB. Având în vedere că aproape fiecare dintre noi primeşte de la operatorul de televiziune un cablu coaxial, prin intermediul acestui accesoriu, puteţi profita la maxim de întregul spectru de funcţii incluse în Xbox One.

La un preţ de aproximativ 30 de euro, numele produsului este cât se poate de simplu, TV Tuner. După ce l-aţi scos din cutie şi l-aţi conectat la consolă, veţi putea naviga prin posturile TV prin intermediul interfeţei OneGuide EPG folosind un controller sau comenzi vocale, în cazul în care aveţi şi un Kinect ataşat la consolă. De asemenea, cu acest dispozitiv, Xbox One se transformă în DVR, oferindu-vă posibilitatea să puneţi pe pauză o transmisiune live sau să derulaţi peste reclame. Din punctul meu de vedere, cea mai atractivă funcţie pe care o câştigaţi dacă înlocuiţi un decodor cu un Xbox One este posibilitatea de a vedea posturile de la TV pe o tabletă sau smartphone care rulează aplicaţia Xbox One SmartGlass, în aceeaşi reţea locală.

Consola Xbox One este acum la un preț promoțional pentru România la 2.000 de lei. O poți cumpăra de aici.

Citește și: