Studiu: PS4 se vinde bine, jocurile de Xbox One se vând şi mai bine.

Studiu: PS4 se vinde bine, jocurile de Xbox One se vând şi mai bine.

Un studiu recent al celor de la NPD scoate la iveală nişte statistici foarte interesante vizavi de competiţia dintre

PS4 se vinde bine, jocurile de Xbox One se vând şi mai bine

Deşi statisticile nu influenţează neapărat decizia de achiziţie sau, mai bine zis, nu ar trebui să o influenţeze, ne oferă o viziune de ansamblu a pieţei şi acest detaliu nu trebuie neglijat.

Cel mai recent studiu al celor de la NPD, vizavi de consolele next-gen, scoate la iveală niste particularităţi foarte interesante vizavi de cine este în faţă la capitolul vânzări. Aparent, este cea mai bine vândută consolă la ora actuală dintre modele recente. Nici măcar Nintendo Wii U care are aproximativ un an pe piaţă nu se apropie de performanţa uneltei de gaming create de Sony. Deşi Xbox One nu o duce rău, fani acestui produs trebui să trăiască cu regretul că nu folosesc cea mai populară consolă din lume. Guy Longworth, purtătorul de cuvânt al Sony a reuşit să şi întoarcă cuţitul în rană, afirmând că PS4 ,,se vinde aproape de două ori mai bine decât următorul competitor”, fiind o aluzie directă la noul Xbox.

Partea a două a acestui raport favorizează consola next-gen a gigantului din Redmond. Printr-un comunicat oficial, Microsoft a anunţat că este pe primul loc la jocuri vândute. Cu toate că sunt multe moduri în care această informaţie poate fi interpretată, cel mai evident este că utilizatorii de Xbox One sunt predispuşi să investească mai mulţi bani în jocuri. Dacă punem în aceeaşi găleată vânzările de jocuri pentru Xbox 360 şi Xbox One, în ianuarie, Microsoft a deţinut 47% din piaţa de software, o realizare deloc neglijabilă. Deşi comenzile vocale nu sunt foarte utile pe meleaguri mioritice, unul dintre vicepreşedinţii Microsoft s-a mândrit şi cu o valoare de 685 de milioane de comenzi vocale înregistrate pe Xbox One din momentul în care consola a intrat în circulaţie.

În definitiv, depinde doar de voi ce vă cumpăraţi. Aştept să văd un studiu similar pentru piaţa autohtonă.

Citește și: