CES 2015 – De la Sony e așteptat Xperia Z4 cu un ecran foarte bun. Ce alte dotări va avea?

CES 2015 - De la Sony e așteptat Xperia Z4 cu un ecran foarte bun. Ce alte dotări va avea?

Pentru CES 2015, Sony pregătește un nou smartphone. La distanță de doi ani, Sony Xperia ajunge la versiunea Z4 și ecranul va fi cea mai importantă dotare.

Sony Xperia Z3 si compact - review Playtech-0043

Sony Xperia Z a debutat la CES 2013 și de atunci a început noua eră Sony. Acum, a ajuns la a treia generație de telefoane Xperia Z și la două compacte. La CES 2015 ne așteptăm la un Sony Xperia Z4 cu ecran de rezoluție 2K. Până acum a folosit doar rezoluția full HD, deși Sony a avut un punct de vedere foarte bun în favoarea full HD. Folosind ecrane cu o densitate atât de mare a pixelilor, impactul asupra consumului de energie nu e rentabil. Xperia Z3 are un ecran de 5,2 inci, dar o autonomie foarte bună.

La CES 2015, și-ar putea face apariția un Sony Xperia Z4 cu ecran de 5,4 inci Triluminos Quad HD, cu procesor Snapdragon 805 de la Qualcomm cu patru nuclee, iar memoria RAM ar ajunge la 4GB, o premieră pentru telefoanele mobile. Desigur, Android 5.0 Lollipop cu interfața Sony ar fi sistemul de operare, iar camera foto va fi una de 20 megapixeli cu tehnologia companiei. Marea surpriză ar putea fi bateria, una de 3.420 mAh mai mare decât cea de pe phablet-uri precum Galaxy Note 4 sau Nexus 6.

Totuși, Z4 ar putea să nu fie singurul dispozitiv pe care Sony să îl lanseze. Mai este așteptat un phablet Sony Xperia Z4 Ultra cu ecran de 5,9 inci tot la rezoluție QHD, cu o cameră de 16 megapixeli și cu 4GB de memorie RAM. Dacă Sony continuă actualul ritm al lansărilor, s-ar putea ca în toamna anului 2015 să vedem un Xperia Z5 cu mici modificări de design.

Sony Xperia Z3 si compact - review Playtech-2
Sony Xperia Z3 și Z3 Compact lansate la IFA 2014. FOTO Răzvan Băltărețu