Compromisul Sony pentru autonomie: ecranul 2K pe Xperia Z3 ar fi consumat degeaba energie

Compromisul Sony pentru autonomie: ecranul 2K pe Xperia Z3 ar fi consumat degeaba energie

La IFA 2014, Sony a adus Xperia Z3, cel mai nou smartphone al său, cu un display full HD. LG și Samsung deja au trecut la cele 2K, dar japonezii sunt prudenți și spun că autonomia e mai importantă.

sony xperia z3

Sony Xperia Z3 este un smartphone premium, dar nu și cu cea mai așteptată dotare tehnică: ecranul 2K, după cum a folosit LG pe modelul G3. Trusted Reviews notează că japonezii au preferat să taie cât mai mult din consumatorii de energie și să folosească un display full HD. „Poate cel mai important lucru de spus despre ecran e ceea ce nu avem. Ceea ce nu avem este un panou 2K“, a declarat Calum MacDougall, director de marketing pentru Sony Xperia.

„Am decis să alegem un display full HD pentru Xperia Z3, deși am văzut că unii dintre competitorii noștri au trecut deja la ecrane 2K. De ce am ales așa? Ei bine, sunt trei motive importante“, a continuat MacDougall. „Întâi, dacă ne uităm la această dimensiune a ecranului, chiar și până la 8 inci sunt ecrane relativ mici și e greu pentru ochiul uman să perceapă diferența între 2K și full HD“, a explicat acesta. Al doilea motiv e că au folosit tehnologia Triluminous de pe televizoare și ecranul se comportă foarte bine în diferite scenarii de utilizare.

Citește și: Cu mâinile pe Sony Xperia Z3 – un facelift și dotări mai bune [VIDEO Hands-on]

„Și ultimul motiv e consumul de energie. Dacă un plus pentru experiența de utilizare e să ai o autonomie cât mai mare și putem livra aceeași calitate atât în full HD, cât și în 2K, atunci nu merită compromisul alegerii unui astfel de ecran și sacrificarea autonomiei“, a concluzionat MacDougall.

Samsung a folosit tot un panou full HD pe Galaxy S5, dar pe Note 4 a trecut la 2K. Există o diferență de densitate a pixelilor între 2K și full HD, cum era și firesc, dar de la o anumită distanță normală de utilizare ochiul uman nu percepe diferența între ecrane. Privite însă de aproape pot fi observați mai mult sau mai puțin pixelii. Încă nu știm ce autonomie are Xperia Z3, dar dacă reușește să livreze una foarte bună, atunci alegerea nu se va dovedi una proastă. Mai multe detalii despre Xperia Z3 sunt pe „Playtech“.

Hands-on cu Sony Xperia Z3 la IFA 2014

Citește și: