Call of Duty Advanced Warfare este mai bun pe Xbox One decât pe Sony PlayStation 4 [VIDEO]

Printr-un artificiu legat de rezoluţia la care rulează, se pare că se mişcă mai bine pe Xbox One decât pe PS4.

cod advanced warfare

Timp de aproape un an, am citit deseori informaţii despre jocuri disponibile pe ambele console next-gen care pe PS4 rulează la rezoluţie Full HD 1080p, în timp ce pe Xbox One sunt limitate la 720p. Iniţial, , dar odată cu update-ul la 1.04 a început să ruleze la rezoluţie Full HD atât pe consola Microsoft, cât şi pe cea a celor de la Sony. Există însă un schepsis.

Pentru a preveni probleme de performanţă pe Xbox One, manifestate prin scăderi semnificative ale numărului de cadre pe secundă afişate pe ecran, noul CoD nu rulează tot timpul la 1920 x 1080 pixeli. Face în schimb tranziţia într-un mod dinamic de la 1080p la 720p. Pe PS4, acelaşi joc rulează în permanenţă la 1080p. Problema? Deşi în unele situaţii Advanced Warfare ar putea arăta mai bine pe PlayStation 4, pe aceeaşi consolă numărul de cadre pe secundă scade deseori sub 50FPS-uri. Pe de altă parte, pe Xbox One nu există această problemă. Versiunea jocului pentru consola Microsoft reuşeşte în permanenţă să randeze constant 60 de cadre pe secundă.

Testul ilustrat foarte clar în clipul de mai jos a fost realizat de cei de la Eurogamer. Tot ei au observat şi scăderea în rezoluţie a conţinutului de pe un ecran conectat la Xbox One în cazul scenelor cu acţiune mai multă. În principiu, problemele detaliate mai sus nu sunt foarte evidente şi ţin de un ochi antrenat. Chiar şi în aceste condiţii însă, dacă tragem linie, Call Of Duty Advanced Warfare se mişcă mai bine pe Xbox One, iar aceasta este o victorie importantă pentru Microsoft.

Alexandru Puiu
07:16 05.11.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video