Cel mai nou proiect Microsoft aduce Internet Explorer pe orice platformă

Cel mai nou proiect Microsoft aduce Internet Explorer pe orice platformă

După ani de exclusivitate pe Windows, Microsoft a decis să facă disponibil browserul tuturor platformelor de la Linux la iOS prin RemoteIE.

microsoft azure remoteie

Cei mai mulţi dintre noi nu mai folosesc de mult timp, în mod uzual, Internet Explorer. Browserul celor de la Microsoft, deşi a fost foarte bine pus la punct în ultimii ani, are în continuare minusuri majore când vine vorba de performanţă, motiv pentru care e foarte probabil să folosiţi Google . Cu toate aceste, din motive greu de înţeles, vor exista în permanenţă website-uri care vă vor obliga să rulaţi Internet Explorer pentru a le accesa. Până de curând, respectivele website-uri puteau fi accesate doar de către utilizatorii de Windows. Acum, Microsoft a decis să remedieze problema.

Prin intermediul RemoteIE, un nou proiect al gigantului din Redmond, puteţi rula Internet Explorer pe o varietate foarte mare de platforme, inclusiv iOS sau Android. Pentru a începe, este suficient să accesaţi adresa remote.modern.ie, să vă autentificaţi cu contul vostru Microsoft şi să descărcaţi un mic utilitar, Microsoft RemoteApp. Acesta din urmă vă permite practic să rulaţi Internet Explorer pe platforma preferată de voi remote, de pe serverele Microsoft, prin tehnologia Azure.

Avantajul acestui anunţ este imens, în contextul în care alternative la RemoteIE pentru a rula Internet Explorer pe orice alt sistem de operare decât Windows este să apelaţi la o maşină virtuală. Filosofia din spatele acestui proiect a fost de a permite dezvoltatorilor web să-şi testeze site-urile prin browserul Microsoft, indiferent de platforma gazdă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: