17 iul. 2014 | 14:59

Blackberry Assistant, un fel de Siri pentru telefonul Passport

ACTUALITATE
Blackberry Assistant, un fel de Siri pentru telefonul Passport

Cei de la Blackberry sunt cu un picior în groapă, însă asta nu îi oprește să facă lansări ciudate. Smartphone-ul pătrat Passport va primi și un asistent virtual, numit Blackberry Assistant, similar lui Siri, de pe iPhone, potrivit unei postări pe blogul companiei.

Aplicația va funcționa numai pe versiunea 10.3 a sistemului de operare BB și, la fel ca și aplicația Siri, de pe dispozitivele Apple, sau Cortana, de pe Windows Phone, ”Asistentul” va putea îndeplini diverse funcții, pe bază de comandă vocală. Astfel, va putea căuta în calendar sau în email, pe Internet sau pe rețelele sociale, va putea ”citi” texte și va putea scrie după dictare.

”Cu cât o folosesc mai mult, cu atât se adaptează mai bine la nevoile mele. Cu cât vorbesc mai mult cu ea, cu atât se calibrează mai bine la întrebările mele. Dacă ați avut experiențe anterioare cu asistenți virtuali, veți fi surprinși cât de bine îndeplinește Blackberry Assistant sarcinile”, se arată pe blogul Blackberry.

Aplicația este compatibilă și cu dispozitivele ce dispun de conectivitate Bluetooth, iar reprezentanții companiei susțin că Blackberry Assistant va fi foarte util în mașină.

Telefonul Blackberry Passport, cu design pătrat, va fi lansat în această toamnă.