Andy Rubin, creatorul Android, părăsește Google

Andy Rubin, creatorul Android, părăsește Google

Andy Rubin este unul dintre părinții sistemului de operare Android. Acesta a anunțat că va părăsi compania Google, potrivit WSJ.

andy rubin

Andy Rubin a pus bazele Android în urmă aproximativ nouă ani, alături de Rich Miner, Nick Sears și Chris White. Acum, acesta părăsește compania alături de care a cucerit lumea smartphone-urilor.

Andy Rubin a fost scos de la șefia Android în martie 2013, fiind înlocuit atunci de Sundar Pichai.

Directorul executiv al Google, Larry Page, i-a mulțumit lui Rubin pentru munca lui în cadrul Google. ”Vreau să-i urez lui Andy numai bine în tot ce va urma să facă. Android este o creație cu totul și cu totul remarcabilă, cu peste un miliard de utilizatori satisfăcuți și vreau să îi mulțumesc”, a declarat Page.

Rubin vrea să se axeze pe startupuri. Mai exact, el plănuiește să creeze un incubator pentru startupurile hardware, lucru de înțeles, având în vedere că de un an de zile conducea departamentul de robotică al Google. Locul lui va fi luat de James Kuffner, cercetător și profesor la universitatea Carnegie Mellon.

Sistemul de operare Android domină piața smartphone-urilor, fiind instalat pe aproximativ 60% dintre dispozitive. Cea mai recentă versiune, Android 5.0 Lollipop, a fost lansată de curând și aduce schimbări importante care ar putea atrage și mai mulți oameni către platformă.