Sundar Pichai de la Google compară iOS-ul cu o maşină de lux

Sundar Pichai de la Google compară iOS-ul cu o maşină de lux

Într-un interviu recent, Sundar Pichai, director pe Android în cadrul Google, a comparat sistemul de operare iOS cu o maşină de lux.

Sundar-pichai android opinie ios

În competiţia pentru sisteme de operare mobile, -ul domină aproximativ 75% din piaţă, în timp ce iDevice-urile se luptă să ajungă la 20% în cât mai multe colţuri de pe mapamond. Trecând însă peste aceste detalii statistice, în cadrul WWDC 2014, Tim Cook a avut o atitudine foarte agresivă vizavi de platforma pentru mobile a Google. A comparat respectivul SO cu ,,o tocană toxică din iad de vulnerabilităţi”. Deşi nu sună la fel de bine ca în engleză respectiva analogie, ideea de bază este foarte evidentă. Se pare însă că de cealaltă parte a baricadei atitudinea este mult mai optimisită.

Într-un interviu recent acordat celor de la Bloomberg, , director pe Android la Google, a fost foarte cordial în referinţele sale pe marginea iOS. Chiar dacă ar fi putut să ascundă respectivele comentarii un pic de ironie, la prima vedere sunt doar complimente. ,,Trebuie să ai grijă când creezi o maşină Mercedes de 100.000 dolari să nu te uiţi la restul industriei auto şi să faci comentarii pe seama ei. Noi servim întreaga piaţă, global, pe toate formatele de dimensiune, et cetera.” Cu alte cuvinte, Pichai a comparat Apple şi platforma iOS cu o maşină de lux. În acelaşi interviu, directorul Google a mai facut o comparaţie între cele două platforme de mobile şi două forme de guvernământ. Deşi unul poate realiza lucruri mai rapid pentru că este mai radical şi are opinii mai puternice, pe termen lung, va câştiga o altă democraţie, în care e mult zgomot dar fiecare îşi face vocea auzită.

Ideile exprimate mai sus sunt destul de pacifiste, sunt curios dacă vor continua pe acelaşi ton şi în prezentarea de mâine de la Google I/O.