26 oct. 2014 | 15:06

Nexus 6 și Android 5.0 Lollipop, primele impresii: Camera foto merită toată atenția

ACTUALITATE
Nexus 6 și Android 5.0 Lollipop, primele impresii: Camera foto merită toată atenția

Nexus 6, noul telefon al celor de la Google, a fost anunțat oficial la mijlocul lunii octombrie, iar între timp au apărut și primele impresii în legătură cu acesta.

nexus 6 lollipop

Google Nexus 6 a luat prin surprindere mulți oameni, iar data lansării nu a avut nimic de a face cu acest lucru. Se știa cu o zi înainte că telefonul va fi anunțat prin  intermediul unei postări pe blog. Surpriza a fost abandonarea strategiei folosite de Google până atunci în comercializarea telefoanelor din seria Nexus.

Unde telefoanele precedente se remarcau prin raportul bun calitate/preț, oferind hardware performant pentru un preț relativ scăzut, Nexus 6 a ajuns acum să coste la fel de mult precum cele mai cunoscute flagship-uri.

Nexus 6 și primele impresii

Cei de la Verge scriu despre Nexus 6 că arată ca un Moto X în variantă mai mare, acesta beneficiind de aceleași margini din metal cu spate din plastic curbat. Conform acestora însă, „elementul în legătură cu care trebuie să ne entuziasmăm este camera foto”. Aceasta este de 13 megapixeli și se descurcă la prima vedere mult mai bine decât cea de pe Nexus 5, iar pozele sunt de calitate foarte bună.

În opinia TechCrunch, dimensiunile Nexus 6 nu incomodează atât de mult pe cât v-ați aștepta, iar marginile asigură o prindere bună. „Dacă vă simțiți confortabil cu un iPhone 6 Plus în mână, atunci cel mai probabil vă veți acomoda și cu Nexus 6 foarte ușor, acestea fiind foarte asemănătoare ca dimensiune“ în ciuda diferenței de 0,45 inci între ecranele celor două dispozitive.

google nexus 6 playtech

Android 5.0 Lollipop și primele impresii

Noul sistem de operare de la Google va rula din start atât pe Nexus 6, cât și pe Nexus 9, iar alte dispozitive vor prime update-uri foarte curând. Cei de la TechCrunch au testat sistemul și au ajuns la concluzia că „cel puțin pe un Nexus 6 nou, abia scos din cutie, Android L se mișcă fluent, fără a da semne de lentoare“. Camera foto poate fi programată de asemenea pentru recunoaștere facială în timp ce citești notificările de pe ecranul principal și, odată autentificat, vei putea debloca telefonul fără PIN.

„Android Lollipop aduce cu el Project Volta, încercarea celor de la Google de a le permite developeri-lor să vadă mai clar ce aspecte ale aplicațiilor consumă mai multă energie“, relatează Knowyourmobile.com. Data de 3 noiembrie este cea la care Android Lollipop va începe să fie livrat, cu dispozitivele din seria Nexus fiind primele ce se vor bucura de mult așteptata actualizare.

Dacă nu dorești să aștepți Nexus 6, Nexus 5 de anul trecut este încă un telefon foarte bun și la un preț mic. De asemenea, îl poți alege și cu o carcasă roșie, dacă ții la acest aspect.