Samsung Galaxy Note Edge, primele impresii. Cel mai ciudat telefon a trecut prin primele teste

Samsung Galaxy Note Edge, primele impresii. Cel mai ciudat telefon a trecut prin primele teste

Samsung Galaxy Note Edge, cel mai interesant telefon produs vreodată de Samsung, a avut parte de marea lui lansare în Japonia în urmă cu 4 zile, pe 23 octombrie.

galaxy note edge

Înainte ca Samsung să lanseze Galaxy Note 4 au apărut nenumărate zvonuri pe internet și leak-uri în legătură cu viitorul telefon. Cel mai interesant dintre acestea, unul care s-a și dovedit a fi adevărat, era că Samsung ar urma să lanseze un telefon cu ecran curbat, folosindu-se de o tehnologie pe care a mai detaliat-o în trecut. Cu toate acestea, toată lumea a fost surprinsă în ziua lansării când compania sud-coreeană a prezentat pentru prima oară Samsung Galaxy Note Edge.

Samsung Galaxy Note Edge are toate specificațiile lui Note 4. Ecran QHD (de data asta cu o rezoluție de 2.560 x 1.600 de pixeli datorită celor 160 de pixeli în plus pe curbura ecranului), 3GB memorie RAM, procesor quad-core Snapdragon 805 de 2,7GHz (sau un octa-core Exynos 5433, depinde de variantă), toate acestea se găsesc pe ambele telefoane. Ce are în plus Galaxy Note Edge față de Note 4 este designul ecranui. Odată cu lansarea lui în Japonia zilele trecute, Galaxy Note Edge a fost supus câtorva teste și vă prezentăm acum primele păreri.

Samsung Galaxy Note Edge are un design revoluționar

Conform celor de la Android Authority, mare reușită a celor de la Samsung este că au putut să individualizeze acest telefon. Samsung a mai dat greș în trecut la acest capitol cu un alt telefon pretențios: Galaxy Round. În opinia Android Authority, telefonul nu era nimic altceva decât un Samsung Galaxy Note 3 cu un ecran curbat, fără S Pen și fără software-ul caracteristic.

Samsung Galaxy Note Edge reușește să se diferențieze de Note 4 și nu în mică măsură datorită celui de-al doilea ecran situat pe margine. Rolul acestuia este de a afișa notificări, scurtături către aplicații, informații legate de mijloacele de transport în comun, informații despre vreme, etc. Acestora probabil li se vor adăuga nenumărate alte posibilități pe viitor .

Concluzia celor de la Verge este că Samsung nu a reușit să demonstreze prin lansarea acestui telefon că ecranele curbate sunt esențiale. Totuși, dacă vom ajunge vreodată în viitor să avem altceva în afară de simple ecrane drepte de sticlă, atunci produse precum cel de la Samsung sunt necesare.

Samsung Galaxy Note Edge

Galaxy Note Edge va fi disponibil și în alte țări

Legat de disponibilitate, GottaBeMobile spun că telefonul va fi lansat, pe lângă Japonia, și în alte țări precum Marea Britanie, America, Rusia sau Canada. Samsung Galaxy Note Edge nu va fi lansat în toate aceste țări în același timp, ci va avea parte de o lansare pe etape. Pentru moment acesta este disponibil doar în Japonia, așa că diversele magazine online vor trebui să-l importe de acolo pentru moment. Este de reținut că singura variantă din Japonia care poate fi deblocată este cea pentru rețeaua DoCoMo.

Din punct de vedere al hardware-ului, Samsung Galaxy Note Edge este identic cu Note 4. Ca design, în afara designului ecranului, se diferențiază de acesta prin lipsa marginii metalice dintre capac și restul telefonului, dar și prin poziționarea butonului de pornire în partea din stânga sus. Pentru moment nu există planuri pentru lansarea lui Galaxy Note Edge în România.