19 nov. 2014 | 10:50

Google Glass și-a găsit rivalul: ochelarii inteligenţi Vuzix M100 sunt pe piață, dar prețul e imens

ACTUALITATE
Google Glass și-a găsit rivalul: ochelarii inteligenţi Vuzix M100 sunt pe piață, dar prețul e imens

Cei care nu-şi permit o pereche de Google Glass sau îşi doresc să evite ecosistemul Google, de acum se pot orienta către ochelarii .

vuzix m100-amazon

Vuzix M100 reprezintă una dintre primele alrernative seroase la Google Glass. Deşi au câştigat deja câteva premii pentru funcţionalitatea oferită, este prima oară când ajung la un comerciant online. În prima etapă de comercializare, vor fi disponibili pentru achiziţie prin Amazon.com la preţul de 1.000 de dolari.

„Acest eveniment marchează un pas foarte important pentru noi şi sporeşte abilitatea noastră de a ne comercializa produsele direct către utilizatori. Suntem încântaţi de oportunitatea de a oferi modelul M100, exclusiv prin Amazon, într-o perioadă în care această tehnologie câştigă teren şi oamenii încep să aprecieze beneficiile oferite de ochelarii noştri inteligenţi hands-free”, a declarat Paul Travers, directorul Vuzix. Ca funcţionalitatea, ochelarii celor de Vuzix folosesc rame personalizate profesionale realizate de Rochester Optical, o companie renumită în domeniul opticii medicale.

Fiecare pereche este livrată cu un toc de piele şi o baterie suplimentară. În funcţie de dioptriile voastre, lentilele pot fi foarte uşor schimbate la un centru profesional. În rest, se conectează la orice smartphone prin WiFI, vă afişază mesajele text, filme, email-uri, indicaţii de navigaţie şi particularităţi de realitate augmentativă. Pentru mai multe detalii şi o eventuală achiziţie puteţi accesa pagina de Amazon.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele