Vuzix Smart Glasses M100 ataca Google Glass

Vuzix Smart Glasses M100 ataca Google Glass

Vuzix a lansat o noua pereche de ochelari interactivi, Smart Glasses M100, care va avea misiunea de a concura cu deja celebrul proiect Google Glass.

Vuzix Smart Glasses M100

Ochelarii inteligenti se lauda cu un display WQVGA (384×240 pixeli) cu aspect 16:9, un procesor OMAP4430 la 1GHz, 1GB RAM, 4GB memorie interna, suport pentru micro SD-uri de pana la 8GB, Wi-Fi si Bluetooth. Vuzix M100 sunt capabili sa realizeze fotografii si chiar filmulete HD 720p care pot fi vizualizate ulterior cu ajutorul display-ului incorporat.

Vuzix Smart Glasses M100 au ca principala functie completarea smartphone-ului pe post de dispozitiv handsfree, nu doar prin afisarea agendei sau a mesajelor si emailurilor primite. Noii ochelari vor beneficia si de o serie de senzori pentru detectarea miscarilor si pozitiei capului si un modul GPS. Practic aceste dotari combinate cu un smartphone conectat in Cloud vor putea sa combine informatiile virtuale cu realitatea pentru a oferi utilizatorilor o experienta unica.

Printre alte detalii legate de acest monoclu ultra-modern precizam autonomia in functie de modul de utilizare: 8 ore ca handsfree, 2 ore handsfree si display sau doar o ora cu handsfree-ul, display-ul si camera pornite.

Vuzix Smart Glasses M100

Ochelarii minune vor rula Android Ice Cream Sandwich si sunt programati sa apara pe piata undeva la jumatatea anului viitor la un pret de aproximativ 999 de dolari. Intre timp vor putea fi vazuti la CES 2013, iar producatorul promite sa ofere suport si pentru iOS si o eventuala publicare a SDK-ului pana in decembrie, in asa fel incat dezvoltatorii sa se poata apuca de treaba.