AirPlay pe iOS 8 renunță la a mai folosi rețeaua WiFi

AirPlay pe iOS 8 renunță la a mai folosi rețeaua WiFi

Printre multele funcţii noi ce vor fi disponibile odată cu lansarea oficială a iOS 8 s-a strecurat şi una care ios-8-airplay-apple-tv-nowifi

este un standard creat de Apple în urmă cu câţiva ani şi se referă la două lucruri, atât la streaming de conţinut audio prin intermediul unor playere compatibile, cât şi la oglindirea conţinutului video de pe iPad sau iPhone pe TV printr-un Apple TV. Pentru ca partea de mirroring să funcţioneze, până acum, eraţi obligaţi să aveţi atât Apple TV-ul, cât şi iDevice-ul personal, în aceeaşi reţea WiFi.  Situaţia este complet diferită în cazul iOS 8.

Pentru a profita de AirPlay, utilizatorii de iOS 8 nu vor trebui decât să fie în preajma Apple TV-ului şi vor fi invitaţi să folosească o conexiune peer-to-peer sau ad-hoc pentru a pune o prezentare pe TV. Astfel, nu mai trebuie să vă legaţi la reţeaua WiFi din casa unui prieten pentru a-i arăta un clip de pe YouTube. Apple descrie această funcţie ca fiind peer-to-peer AirPlay discovery and playback.

Acest update la protocolul de AirPlay şi la modul de funcţionare al unui AppleTV este foarte util în multe circumstanţe, mai ales în mediile enterprise, unde există multe reţele wireless şi nimeni nu ştie toate parolele sau nimeni nu vrea să vi le ofere.

Dacă ar fi să găsim logica din spatele acestei tehnologii noi, dacă nu se bazează pe conectivitate WiFi pentru a stabili o conexiune, e foarte probabil ca partea de descoperire să se realizeze prin Bluetooth. În momentul în care s-au recunoscut dispozitivele, între ele se creează o conexiune WiFi Direct şi se poate iniţia streaming-ul de informaţii. Întregul scenariu descris mai sus este valabil şi la AirDrop. Ca un mic detaliu, nu este exclus ca Peer-to-peer AirPlay să funcţioneze la fel de bine între un MacBook cu OS X Yosemite şi un Apple TV.

Citește și: