Creatorul CyanogenMod demonstreaza AirPlay Mirroring pe Android [VIDEO]

Creatorul CyanogenMod demonstreaza AirPlay Mirroring pe Android [VIDEO]

continua sa fie cap de afis in aceste zile printr-un clip care demonstreaza AirPlay Mirroring de pe un smartphone cu Android.

CyanogenMod Apple AirPlay from Android

Achizitia unui Apple TV permite utilizatorilor de iDevice-uri sa-si oglindeasca pe TV continutul afisat pe smartphone sau tableta prin intermediul unui standard de broadcasting intitulat AirPlay. Acest serviciu este foarte similar cu WiDi sau Miracast, dar pana la aceasta ora era dedicat exclusiv dispozitivelor create de Apple, indiferent daca era vorba de Mac-uri, iPhone-uri, iPad-uri sau iPod-uri Touch.

Afirmatiile de mai sus au fost valabile pana acum, cand Koushik Dutta, vicepresedinte la Cyanogen responsabil de inginerie, a postat pe YouTube un clip in care face AirPlay Mirroring de pe un HTC One. Trebuie mentionat ca, desi in Google Play exista cateva aplicatii care cocheteaza cu standardul AirPlay, cele mai multe dintre ele sunt departe de a fi perfecte si aproape toate sunt limitate semnificativ la capitolul functionalitate. Avand in vedere ca afirmatia cu care se incheie clipul este ,,soseste in curand pe un CyanogenMod de langa voi”, sunt mari sanse ca amatorii de firmware-uri custom care prefera aceste distributii sa beneficieze in curand de oglindirea fara fir a continutului de pe telefon pe TV.

Daca se va finaliza proapagarea acestei functii, va fi doar cel mai recent standard introdus de CyanogenMod in firmware-urile facute publice in ultimii ani. In trecut, a fost eficientizat streaming-ul prin DLNA si prin standardul folosit de Roku.

Aceasta este doar cea mai noua informatie pe care o vedem legata de un producator de firmware-uri custom pentru smartphone-uri cu Android care intre timp a devenit o companie cu o finantare de 7 milioane de dolari. Ramane sa vedem daca nu cumva pe 23 septembrie vom vedea si primul telefon preinstalat cu CyanogenMod, sub numele de