Acest smartphone cu carcasă trasparentă ne aduce aminte că Firefox OS încă există [VIDEO]

Primul smartphone japonez cu OS este un dispozitiv transparent cu un nume ciudat, KDDI Fx0.

firefox3

Deşi este foarte uşor să neglijaţi sistemul de operare Firefox OS ca fiind unul , dacă vom vedea tot mai multe dispozitive precum cel mai sus, percepţia generală s-ar putea schimba.

Cu numele de Fx0, acest nou smartphone este produs integral de LG pentru operatorul japonez KDDI. De asemenea, este primul telefon comercializat în Japonia ce rulează Firefox OS. La nivel global, este primul smartphone cu platforma pentru mobile a celor de la Mozilla dotat cu NFC şi LTE. Partea de design a ieşit de sub creionul lui Yoshioka Tokujin şi tot el este responsabil de carcasa originală transparentă. La capitolul particularităţi de design mai intră butonul de Home de sub ecran marcat într-un mod foarte evident cu sigla Firefox.

La interior, în spatele unui panou IPS de 4,7 inci, FxO ascunde un quad core Snapdragon 400 tactat la 1,2GHz şi 1,5GB RAM. Nu avem încă un preţ de achiziţie, dar ar trebui să fie destul de accesibil. Rămâne în schimb să vedem dacă va putea fi achiziţionat vreodată altundeva decât în Japonia.

Dacă ar fi să facem o retrospectivă, merită avut în vedere faptul că numărul gadgeturilor cu carcasă transparentă create vreodată nu este foarte mare. Două care îmi vine acum sunt Game Boy Pocket şi Game Boy Color, deşi vremea acestora a cam trecut.

Alexandru Puiu
17:00 24.12.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video