Mozilla lansează cel mai bun telefon cu Firefox OS

Preinstalat cu gadgetul din imaginea de mai jos poartă numele de Mozilla Flame şi este dedicat dezvoltatorilor.

Mozilla Firefox flame-dev-hud

Orizontul platformelor mobile s-a aglomerat semnificativ în ultimii ani, chiar dacă piaţa este în continuare dominată de Android, iOS şi, eventual, Windows Phone. Sătui de aceleaşi interfeţe şi aplicaţii, foarte mulţi migrează acum, iniţial din curiozitate, către Ubuntu, Firefox OS sau Sailfish OS.

De această dată este vorba de Firefox OS sau, mai degrabă, de smartphone-ul acestei platforme dedicat dezvoltatorilor de aplicaţii. El poartă numele de Mozilla Flame şi este considerat un . Dintr-un punct de vedere, orice producător OEM care cochetează cu această platformă ar trebui să aibă în vedere designul hardware al acestui aparat, mai ales când vine vorba de butoane fizice.

Începând deja să fie livrat către primii dezvoltatori, Mozilla Flame poate fi achiziţionat direct de pe website-ul Mozilla contra sumei de 170 de dolari. Nu aduce și conectarea la un anumit operator şi nu are nici un fel de restricţii dacă v-aţi dori să instalaţi alt sistem de operare pe el. Puteţi face orice fel de experimente pe aparat fără nici un fel de repercusiuni.

Citește și: Aplicaţiile de Firefox OS rulează nativ şi pe Android [VIDEO]

Ca specificaţii hardware, acest gadget este construit în jurul unui display de 4,5 inci cu o rezoluţie de 854 x  480 pixeli. Are la bază un procesor Snapdragon 200 dual core tactat la 1,2 GHz şi 1GB de memorie RAM. Camera principală are 5 megapixeli, în timp ce cea frontală se rezumă la 2 megapixeli. Spațiul intern de stocare este de 8GB, dar poate fi extins cu carduri microSD de până la 32GB. Bateria sa are 1.800 mAh.

Pentru a înţelege mai bine la ce este bun un Mozilla Flame şi de ce s-ar putea să vă tenteze vizionaţi clipurile de mai jos de câteva minute fiecare.

Alexandru Puiu
08:40 15.08.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video