Noul Firefox te ajută să cauţi rapid informaţii pe site-urile preferate

Noul Firefox te ajută să cauţi rapid informaţii pe site-urile preferate

După ce ca motor de căutare favorit, Mozilla vrea să introducă în Firefox o nouă soluţie de căutare rapidă pe site-urile preferate.

Mozilla-Firefox-Metro

În Google Chrome, dacă scrieţi o adresă precum Wikipedia.org sau IMDB.com şi apăsaţi tasta Tab puteţi căuta anumiţi termeni în interiorul respectivelor website-uri. Acelaşi lucru este valabil şi când vorbim de publicații precum „Playtech“.

Încercând probabil să-i ajungă din urmă pe cei de la Google, Mozilla a anunţat că în următoarea versiune de , în bara de adrese, va fi introdusă o nouă căsuţă de căutare, identică cu cea de mai jos. Aceasta din urmă vă va ajuta să căutaţi dintr-un singur click termeni atât pe motorul vostru favorit de căutare cât şi pe site-uri obişnuite, cum ar fi Twitter, Wikipeda, YouTube sau orice altceva. Printr-un click în partea de jos a noului meniu pe Change Search Setting, vă veţi putea defini cu uşurinţă noi site-uri pe care să le aveţi la un click distanţă atunci când căutaţi ceva.

mozilla-search

Dacă nu era evident, acest buton vă va scăpa de paşi suplimentari, precum accesarea respectivului site, cum ar fi Wikipedia, realizarea unui click în căsuţa de căutare a acestuia şi introducerea termenilor căutaţi. Dintr-un punct de vedere, acest buton s-ar putea să fie cea mai rapidă metodă pentru a trece peste noua înţelegere dintre Mozilla şi Yahoo care se va reflecta în înlocuirea motorului de căutarea implicit din Firefox cu Yahoo Search în loc de Google pentru o perioadă de cinci ani.

Noua funcţie este deja prezentă în versiunile beta de Firefox disponibile prin programul Nightly Builds, urmând să fie introdusă în câteva săptămâni în următorul update important al versiunii finale a browser-ului.