Ubuntu Phone va veni si in format de tableta

Ubuntu Phone va veni si in format de tableta

Dupa ce a facut valuri cu Ubuntu pentru smartphone-uri, Canonical anunta o noua versiune a sistemului de operare, acum si pentru tablete.

ubuntu tableta cronometru

Site-ul www.ubuntu.com a fost dominat in ultimele 24 de ore un cronometru care anunta un eveniment. Textul de pe prima pagina era Tick, tock, tablet time! iar evenimentul care se pare ca se va desfasura exclusiv online va implica un sistem de operare pentru tablete. In mod normal, un astfel de banner ar fi trebuit sa se reflecte intr-o lansare de tableta, vorbind insa de Ubuntu, anuntul se va rezuma probabil doar la sistemul de operare.

Primele smartphone-uri cu Ubuntu sunt planificate pentru lansare in luna octombrie. Desi eforturile implicate in respectivul eveniment sunt probabil semnificative, Canonical stie ca e nevoie si de un sistem de operare pentru tablete pentru a fi un concurent serios in piata actuala de dispozitive mobile.

Interesant este ca acest anunt nici macar nu vine ca o stire complet noua. Luna trecuta, in cadrul unui eveniment, un oficial al companiei Canonical i-a spus pe sleau unui editor TheVerge

,,Avem planuri sa lansam o versiune de Ubuntu pentru tablete.”

 

Citește și: