Ubuntu Phone e mai aproape decat credeam

Ubuntu Phone e mai aproape decat credeam

La doar cateva saptamani dupa ce a fost anuntat primul smartphone cu Ubuntu, deja au fost facute publice datele oficiale de lansare ale platformei.

Ubuntu smartphone lansare

Pentru ca in ziua de astazi nu poti astepta foarte mult inainte sa lansezi un produs care ar trebui sa intre in cursa cu Apple sau Google, in domeniul smartphone-urilor, creatorii Ubuntu OS au detaliat planul de propagare al noului sistem de operare in piata. Pana la sfarsitul acestei luni, telefoanele cu Ubuntu OS vor ajunge in mainile dezvoltatorilor de aplicatii. Partea de comercializare efectiva va avea loc in luna octombrie incepand cu doua mari zone geografice.

Ca trasaturi importante ale platformei, un smartphone cu Ubuntu vine fara butoane si incorporeaza o interfata prin care poti naviga cu usurinta folosind doar atingeri de degete si gesturi. Avand cateva similaritati si cu BlackBerry Z10, Canonical a fost increzator ca va gasi cu usurinta si parteneri de productie pe partea de hardware. Cel mai bun argument a fost ca ,,le va fi usor producatorilor de terminale cu Android sa treaca pe platforma lor.”

Trecand peste limitarile platformei si lipsa unui magazin de aplicatii generos, din pacate nu vad un viitor prea luminat pentru nici o platforma care trebuie sa-si faca simtita prezenta pe piata de smartphone-uri. Sa fim seriosi, BlackBerry si Microsoft se chinuie sa supravietuiasca si sa ciupeasca un pic din procentele de piata ale lui Apple si Google. Daca nu „reinventeaza roata”, unui jucator complet nou ii va fi de o mie de ori mai greu sa se faca remarcat.

Citește și: