Top 10 accesorii pentru un iPhone multilateral dezvoltat

Top 10 accesorii pentru un iPhone multilateral dezvoltat

Dacă tot se îngrămădesc în continuare diverse companii să producă mii de periferice pentru iPhone, a venit momentul pentru un top 10 accesorii iPhone.

intro Top 10 accesorii iPhone

Folosesc un iPhone din noiembrie 2007, de la prima generaţie. Deşi nu mă mai mândresc cu acest lucru cum o făceam pe vremuri, în parte din cauza faptului că există multe alte telefoane la fel de performante pe piaţă, un lucru nu s-a schimbat: numărul de accesorii pentru iDevice-uri este net superior concurenţei.

Un studiu recent a demonstrat că, deşi utilizatorii de Android au ajuns să descarce semnificativ mai multe aplicaţii pe telefoane, peste 60% din profitul asociat acestui domeniu de activitate vine de pe iDevice-uri. Aparent, utilizatorii de iPhone sunt predispuşi la a cheltui mai mulţi bani pe aplicaţii decât posesorii de aparate cu Android. Întâmplarea face că e foarte probabil ca acelaşi trend să se extindă şi pe accesorii. Altfel, nu-mi explic cum de există companii care reuşesc să trăiască exclusiv din huse, carcase, dock-uri, boxe, obiective şi multe alte gadget-uri toate vădit adresate celor care au îmbrăţişat ecosistemul de produse Apple. Până şi giganţi din domeniul tehnologic precum Sony, Samsung, Philips sau Bose fac eforturi semnificative în a-şi actualiza anual linia de dock-uri audio pentru iPhone, iPad şi iPod Touch. Ce-i drept, marja de profit din accesorii este mult mai mare decât din dispozitive – adaosul comercial este mai mare, iar marele avantaj este că accesoriile nu prea au nevoie de service.

Înainte de a înşirui acele dispozitive care mi-au atras atenţia în ultimul an, aş vrea să insist asupra faptului că aproape toate aceste accesorii iPhone sunt disponibile în magazine autohtone. Le puteţi comanda cu uşurinţă şi ajung acasă în câteva zile. Deja nu mai vorbim de proiecte pe Kickstarter care la un moment dat ar trebui să se materializeze, nici de gadgeturi pe care trebuie să le comandaţi din SUA sau China şi să vă rugaţi cu emoţie să nu aveţi surprize la vamă. Cu preţuri mai mult sau mai puţin accesibile, acestea sunt nişte cadouri grozave şi acum este sezonul perfect pentru a vă impresiona apropiaţii.

Top 10 Accesorii iPhone Logitech PowerShell ios game controller

Logitech PowerShell

Va fi și în Româania, dar nu încă, este prea nou intrat pe piaţă. Noul este unul dintre puţinele periferice de gaming adresate posesorilor de iPhone. Acest fapt se datorează faptului că, abia odată cu iOS 7, Apple a oferit acces creatorilor de hardware la API-urile necesare. La prima vedere, vorbim de o carcasă de iPhone 5, 5S sau iPod Touch 5 cu o baterie integrată de 1500 mAh. În realitate, însă, acesta este un controller da gaming adevărat, cu D-pad direcţional, două triggere şi patru butoane care vor extrapola experienţa de gaming oferită de jocurile voastre preferate de iOS. Cu 200 x 63 x 21 milimetri şi 120 de grame, rezultatul final nu este mai greu decât un PSP, motiv pentru care puteţi sta ore în şir legaţi de un fotoliu cu noua voastră consolă portabilă.

Preţul în SUA este 100 dolari şi bănuiesc că în ţara noastră această valoare se va transforma în euro în următoarele săptămâni.

Top 10 Accesorii iPhone olloclip telephoto polarizing iphone lens_marquee_2

Olloclip Teleobiectiv şi filtru de polarizare

Cei de la olloclip sunt unii dintre cei mai populari producătorii de obiective portabile pentru iPhone. Sunt o companie care a început de la un proiect pe Kickstarter și care acum are în portofoliu o gamă foarte variată de produse: ultra compacte şi uşor de folosit, într-un format similar cu cel de mai sus puteţi achiziţiona teleobiective, filtre de polarizare, lentile macro, fisheye sau panoramice. Gadgetul din imagine se fixează cu uşurinţă peste camera unui iPhone, cu o parte sau alta pe cameră. Pe de o parte, aveţi un zoom optic de 2x, pe alta, aveţi un filtru de polarizare care vă scapă de reflexii şi vă ajută sa capturaţi culori mai naturale. Fiind un accesoriu mecanic, funcţionează cu orice aplicaţie de captură pe care o aveţi instalată pe telefon.

iStyle oferă acest accesoriu cu 602 lei.

Top 10 Accesorii iPhone Medisana ThermoDock

Medisana Thermodock

Compatibil nativ doar cu un iPhone 4 sau iPhone 4S, acest accesoriu funcţionează la fel de bine şi cu un iPhone 5 sau 5S cu conector Lightning dacă achiziţionaţi un adaptor 30pin la Lightning. Thermodock-ul este un termometru inteligent de precizie mare care foloseşte o undă infraroşu pentru a citi de la distanţă temperaturi. Deşi este ideal pentru situaţii medicale, funcţionează la fel de bine şi în alte contexte. Puteţi vedea temperatura cuptorului înainte de a băga un cozonac la copt sau puteţi verifica temperatura cafelei înainte de a lua prima gură. Se alimentează de la telefon şi este gata de acţiune în orice moment.

La Emag.ro preţul pentru ThermoDock este de 330 lei.Top 10 Accesorii iPhone Scosche foundIT Wireless Item Locator

Scosche foundIT

Cu toate că am ales soluţia celor de la , merită să aveţi în vedere faptul că veţi găsi produse similare ca funcţionalitate de la foarte mulţi producători. Acestea sunt nişte mici gadgeturi pe care le puteţi lega de lucrurile importante pentru voi, indiferent că e vorba de chei, geanta de la laptop sau geamantanul cu care mergeţi în concediu. Comunică prin standardul Bluetooth Low Energy cu un iPhone 4S sau 5/5S pe o rază de aproximativ 30 de metri. Prin intermediul aplicaţiei gratuite foundIT puteţi în permanenţă să aveţi în vedere locaţia lucrurilor care contează. Dacă 30 de metri e prea mult, puteţi defini şi o rază de 5 metri în jurul telefonul, iar dacă cineva vă ia cheile de la maşină, de exemplu, sunteţi avertizaţi instant prin sunete sau vibraţii. Autonomia este de aproximativ un an de utilizare continuă.

Un pachet cu două astfel de aparate costă 285 de lei la iStyle.

Top 10 Accesorii iPhone 12x Telephoto Lens

12x Telephoto Lens

Pe Flickr, unul dintre cele mai populare site-uri de partajat fotografii, topul celor mai folosite camere este format din iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, Canon EOS 5D Mark II şi Canon EOS Rebel T3i. Acesta este doar încă un argument al faptului că cea mai bună cameră este cea pe care o ai cu tine.  Din acest motiv, ar fi păcat să nu profitaţi de toate opţiunile pentru a realiza nişte fotografii şi mai spectaculoase cu al vostru iPhone. Obiectul de mai sus vine cu trepied în pachet şi este compatibil atât cu iPhone 4/4S, cât şi cu iPhone 5/5S.

Are un zoom optic de 12x şi costa 220 de lei la iStyle.

Top 10 Accesorii iPhone Tensiometru Withings blood presure

Tensiometru Withings

Unul dintre primele accesorii iPhone  a fost acest tensiometru, lansat în urmă cu câţiva ani buni. Întâmplarea face că în continuare a rămas şi singurul disponibil. Este , o companie care mai are câteva gadgeturi interesante în portofoliu, precum un cântar inteligent ce se leagă la reţeaua wireless din casă şi vă permite să vă ţineţi o evidenţă a greutăţii prin intermediul unei aplicaţii de iPhone. În ceea ce priveşte gadgetul de mai sus, acesta funcţionează cu patru baterii AAA ce sunt incluse şi este capabil să vă măsoare pulsul, tensiunea sistolică şi tensiunea diastolică. În plus, pe lângă faptul că vă păstrează o evidenţă în timp pe care o puteţi exporta şi trimite medicului vostru prin email vi le şi compară cu recomandările OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) pentru a şti dacă aveţi motive să vă îngrijoraţi.

Costă 850 de lei pe Emag.ro.

Top 10 Accesorii iPhone Lomography Smartphone Film Scanner

Lomography Smartphone Film Scanner

Un gadget rupt parcă din alte timpuri este Smartphone Film Scanner. După cum îi zice şi numele, acesta este un scanner de film de 35 milimetri ce vă permite să vă transformaţi cadrele de pe un film vechi în fotografii digitale pe telefon. Funcţionează de minune atât cu un iPhone cât şi cu Androide şi nu sunt necesare decât două baterii AA şi o aplicaţie gratuită de lomografie pe care o găsiţi în magazinele virtuale Apple AppStore şi Google Play. Are 14 x 7 x 13 centimetri şi 244 de grame, motiv pentru care este destul de portabil. Intră în segmentul de accesorii iPhone și are un mare atu: dacă mai aveţi filme developate printr-un sertar din copilărie, acesta s-ar putea să fie gadgetul perfect pentru a le scoate la lumină.

Top 10 Accesorii iPhone Alcooltest Bactrack Smart

Alcooltest Bactrack Smart

În ultimii ani, printre diversele gadgeturi pe care le puteţi conecta la un telefon mobil, s-a strecurat şi o clasă nouă de aparate desprinse parcă din portofoliul unui poliţist de la circulaţie. Este vorba de un alcooltest. Backtrack Smart este un etilotest digital care prin intermediul unei conexiuni Bluetooth vă transmite pe telefon nivelul alcoolului din aerul expirat. Are o precizie foarte mare, iar acumulatorul intern se încarcă prin microUSB, deci nu trebuie să mai cheltuiţi bani pe baterii. Aplicaţia gratuită de iOS a creatorilor vă permită să ţineţi o evidenţă a performanţelor obţinute de alungul timpului şi, dacă vi se pare un subiect de mândrie, vă ajută să le partajaţi şi pe reţele de socializare. Funcţia ZeroLine te anunţă când nu mai ai nici un pic de alcool în sânge.

Are un preţ de 900 de lei pe Smuff.ro.Top 10 Accesorii iPhone mykronoz-zewatch-smartwatch

Smartwatch MyKronoz ZeWatch

Dacă tot a fost la modă subiectul ceasurilor inteligente în acest an, ar fi fost păcat să nu avem un astfel de accesoriu în acest top 10 destinat posesorilor de iPhone. Interacţionează cu telefonul folosind o conexiune Bluetooth 2.1, este dotat cu ecran OLED şi integrează toate funcţiile de baza pe care vi le-aţi dori într-un ceas inteligent. Vă avertizează când primiţi un telefon şi vine cu difuzor şi microfon incorporat pentru a şi purta o conversaţie cu iPhone-ul în buzunar. Dacă vă îndepărtaţi mai mult de zece metri de smartphone, ZeWatch vă avertizează prin vibraţii că l-aţi lăsat în urmă sau vi l-a luat cineva. Nu în ultimul rând, vă permite să vă controlaţi muzica ce rulează pe telefon.

Insist pe iDevice-uri deoarece, deşi în teorie este compatibil şi cu Android, acest smartwatch nu vă poate afişa numele apelantului atunci când primiţi un telefon sau un sms, deoarece nu are acces la agendă decât pe iPhone. Se încarcă de la USB şi are o autonomie de 2-3 ore de conversaţie şi 72 de ore de standby. Este disponibil pe alb, negru şi portocaliu şi nu are decât 45 de grame şi 38,5 x 80 x 12,5 milimetri.

Preţul este de 466 de lei pe Emag.ro.

Garmin HUD Display Navigatie

Garmin HUD (Head-up Display)

Un accesoriu a cărui utilitate va fi apreciată în special de şoferi este creat de Garmin şi are un nume simplu: HUD. Acesta este de fapt un sistem inteligent de proiecţie care comunică prin Bluetooth cu aplicaţia Garmin StreetPilot for iPhone sau Navigon pentru a vă afişa pe parbrizul maşinii toate informaţiile de care aveţi nevoie la drum. Prin această metodă monocromă puteţi vedea direcţia, distanţia, ora sosirii, viteza şi, dacă e cazul, camerele şi radarele fixe. Se încarcă de la USB şi funcţionează foarte bine între –15 şi 60 de grade Celsius. Are 10,8 x 8,8 x 1,9 centimetri şi 277 de grame. În cazul în care nu vreţi să lipiţi pe parbriz o folie care facilitează proiecţia, puteţi fără probleme cu aceeaşi funcţionalitate să folosţi display-ul integrat în Garmin HUD.

Pe site-ul celor de la Garmin costă 150 de dolari şi îl puteţi comanda fără probleme.

Ce urmează?

Aceste accesorii iPhone apar cu o viteză ameţitoare şi sunt capabile să facă din ce în ce mai multe lucruri. Cele mai multe dintre ele nu sunt ieftine şi asta nu cred că se va remedia prea curând. În schimb, dacă vă ajută enorm, investiţia s-ar putea justifica. Gândiţi-vă numai la tensiometru, cât de important este pentru un bolnav să-şi ţină o evidenţă zilnică a ritmului cardiac fără o hârtie şi un creion. Exemple sunt nenumărate, totul este să aveţi în vedere ce vă doriţi un astfel de aparat să facă şi este foarte proababil ca undeva să existe.

Sunt curios cât va mai dura până când vor reuşi şi producătorii de terminale cu Android să atragă atenţia unui număr atât de mare de producători de gadgeturi. Ce părere aveți?