07 mai 2012 | 08:54

Diabeticii cu iPhone sunt mai „norocosi”

ACTUALITATE
Diabeticii cu iPhone sunt mai

ibgstar

Diabetul a devenit, din pacate, o boala foarte „populara”, drept pentru care atenta multor cercetatori, inclusiv din domeniul tehnologiei, se indreapta catre acordarea unui ajutor in acest sens. Sa vedem ce gadget-uri au mai aparut pentru masurarea s monitorizarea nivlului de glucoza.

Exista deja doua accesorii de iPhone care fac o treaba foarte buna nu doar in masurare, ci si in generarea de statistici si grafice, astfel incat pacientul sa isi tina o evidenta a sanatatii. Solutia celor de la iBGStar, disponibila deja prin magazinele Apple si aprobata de FDA – Food and Drug Administration, costa 99,95$ si, dupa cum se vede si in imaginea de mai sus, se conecteaza la dock-ul standard al unui iPhone sau iPod Touch. Partea de management de rezultate se face cu aplicatia gratuita iBGStar Diabetes Manager.

GlucoDock, creat de Medisana, pe care il vedeti in imaginea de mai jos, este creat de Medisana si poate fi comandat cu 99 euro de pe site-ul companiei.

Ambele accesorii utilizeaza palete de unica folosinta pentru preluarea sangelui, precum majoritatea dispozitivelor clasice cu acelasi scop. Desi la inceput nu face nimic special decat sa inregistreze nivelul de glucoza si data, dupa cateva utilizari aplicatia poate genera anumite statistici si si grafice pentru ca utilizatorul sau un medic avizat sa poate trage niste concluzii ferme pentru un eventual tratament. Direct din aplicatie pot fi trimise prin email informatiile adunate medicului sau unui prieten apropiat.

Un avantaj al solutiei iBGStar este ca functioneaza si fara iPhone. Folosind bateria interna poate stoca pana la 300 de citiri, in timp ce ecranul OLED integrat poate afisa informatiile preluate in timp real.

Gludock

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele