Primul iPhone a motivat Google să reinventeze Android-ul

Primul iPhone a motivat Google să reinventeze Android-ul

Deşi am insistat deseori că smartphone-urile moderne au pornit de la , o nouă carte confirmă cu argumente această opinie.

Apple iPhone 2G first gen

Unul dintre primele terminale cu un ecran capacitiv, primul a reprezentat o revoluţie majoră la momentul lansării. Chiar şi dacă s-a lansat doar în Statele Unite ale Americii, repercusiunile acelui aparat sau resimţit în întreaga industrie, pe întreg mapamondul. Cu toate că este complet greşit să afirmăm că acesta ar fi primul smartphone, apar din ce în ce mai multe dovezi cum că smartphone-urile de atunci nu au mai fost la fel.

Din câte se pare, cei de la Google, deşi lucrau deja la Android, au fost luaţi prin surprindere de conferinţa susţinută de Steve Jobs la WWDC 2007, în proporţie de 100% din cauza primului telefon Apple. Întregul şir de evenimente este descris într-o carte cu un nume foarte sugestiv: „Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution”, a scriitorului Fred Vogelstein. ,,Ca şi consumator, am fost şocat, mi-am dorit unul imediat. Ca inginer Google, m-am gândit că trebuie să o luăm din nou de la început”. În carte, Chris DeSalvo, care la momentul respectiv era inginer sef la Apple şi în acelaşi timp unul dintre primii membrii ai echipei Android, este citat ca exprimându-şi entuziasmul pentru creaţia gigantului din Cupertino şi rezervele pentru direcţia gigantului din Mountain View. Tot atunci, co-fondatorul Android, Andy Rubin, a fost surprins după lansarea iPhone-ului făcând următoarea remarcă vizavi de primul Android: ,,Doamne fereşte, bănuiesc că nu o să mai lansăm telefonul ăla”.

În principiu, întreaga carte surprinde în detaliu originile războiului dintre Android şi iOS, începând de la primul iPhone. Dacă sunteţi interesaţi, aceasta este deja disponibilă pe Amazon în format digital pentru Kindle, la preţul de 18 dolari.