Opera are un nou browser pentru mobile: Ice

Cu o lunga istorie in domeniul browserelor de internet, pentru a lansa ICE, un browser pentru iOS si Android.

Opera-Ice

Cu toate ca exista deja pentru mobile, in cazul terminalelor cu Android si iOS compania norvegiana lucreaza la un alt browser.

Detaliat intr-un clip postat de cei de la Pocket-lint, noul browser Ice se diferentiaza intr-un mod semnificativ de orice alt produs de acest fel, creat de Opera Software. Inca de la inceputuri Opera a folosit pentru randarea site-urilor motorul Presto, perfectionat in mod regulat de alungul anilor. Ice va fi prima creatie lansata de aceeasi companie care, in loc de Presto, va face trecerea la WebKit. Acesta din urma este unul dintre cele mai populare engine-uri pentru browserele mobile. Atat Chrome cat si Safari sunt construite in jurul WebKit.

Ice este un browser optimizat pentru smartphone-uri si tablete si este construit exclusiv in jurul ideii de touch. Interfata este gandita pentru gesturi iar butoanele aproape ca lipsesc. Taburile clasice sunt inlocuite in Ice cu o pagina de icoane la care puteti ajunge tot printr-un gest facut pe ecran.

Noul browser creat de Opera va fi disponibil incepand cu luna februarie pe iTunes AppStore si Google Play. O luna mai tarziu, in martie, si va primi un update semnificativ. Despre acesta din urma nu se cunosc insa prea multe detalii.

Alexandru Puiu
11:00 20.01.2013
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video