Unde este Opera cel mai popular browser?

Unde este Opera cel mai popular browser?

Cu toate ca Opera este unul dintre acele browsere al caror nume nu-l auziti din gura prea multor internauti, se pare ca si Opera este cel mai popular browser… undeva, departe.

Opera Browser

Un studiu recent al publicatiei Quartz a constat si argumentat un fapt surprinzator legat de obiceiurile internautilor din Belarus. Din cate se pare, Opera poarta cu mandrie titlul de cel mai popular browser in aceasta tara din simplul motiv ca internetul se misca foarte prost in Belarus. Legatura dintre o rata de transfer scazuta si rata de adoptie a browserului Opera este legata de un algoritm de compresie/decompresie al datelor integrat in opera care permite uilizatorilor sa profite la maxim de o conexiune slaba la internet prin timpi redusi de incarcare a paginilor si un volum de date transferat mai mic. In cazul in care va intrebati de ce internetul in Belarus nu a evoluat cu aceeasi viteza ca si in Romania, motivul este dat de faptul ca exista un singur operator de internet, care are monopol asupra conexiunilor de date din teritoriu.

Interesant este faptul ca, desi preturile au mai inceput sa scada la internet, Opera are mari sanse sa-si mentina acest titlu in Belarus pentru alti cativa ani dintr-un motiv la fel de important: obisnuinta utilizatorilor de a il folosi. Stim cu totii ca dureaza destul de mult sa te obisnuiesti cu un nou prowser sau un nou sistem de operare, aviz Windows 8. 🙂

Citește și: