07 nov. 2012 | 09:30

Opera 12.10 – Un upgrade major ascuns intr-o zecimala

ACTUALITATE
Opera 12.10 - Un upgrade major ascuns intr-o zecimala

Cu toate ca nu mai are de foarte mult timp o cota semnificativa din piata , este placut sa vezi ca Opera mai are timp si bani pentru a se reinventa.

opera 12.10 Windows 8 Retina

Trecerea de la Opera 12 la 12.10 a venit ca o surpriza de proportii pentru fanii browserului de internet, mai ales ca update-ul este prezent atat in versiunea de Windows cat si pentru Mac sau Linux. Pentru a nu isi neglija utilizatorii din nici un ecosistem, creatorii browserului au incercat sa includa functii noi pentru fiecare.

Opera 12.1 vine cu suport pentru notificarile din OS X. Aplicatia este compatibila cu panourile Retina Display din noile MacBook Pro-uri cu panou HiPPi (High Pixel per inch). Daca ati facut deja trecerea la Windows 8 si odata cu ea ati adoptat un PC cu ecran sensibil la atingere, noua versiune de Opera include suport pentru gesturi de genul pinch to zoom si scroll accelerat. Noul Opera face o treaba mai buna cand vine vorba de randarea culorilor in browser, include suport pentru tehnologia de streaming a paginilor intitulata SPDY.  Ca un mic detaliu, direct din browser, fara vreo extensie suplimentara sau un toolbar pretentios puteti posta orice continut afisat pe Facebook sau Twiiter.

Disponibil gratuit pe site-ul companiei, noua versiune de Opera s-ar putea sa motiveze un numar destul de mare de internauti sa mai dea o sansa noului browser. Ramane acum sa asteptam primele statistici referitoare la traficul pe internet folosind aceseasta versiune.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele