NPD: Anul 2012 a decis un nou lider pe piata de console

NPD: Anul 2012 a decis un nou lider pe piata de console

Sa fim seriosi, oricine si-a dat seama ca Microsoft si-a reinventat consola XBOX360 in momentul in care a lansat senzorul Kinect.

NPD Studiu console

Cel mai recent studiu al celor de la NPD referitor la  a confirmat un trend vizibil in piata de ceva timp. In SUA,  la capitolul vanzari de console pentru intregul an 2012. In conditiile in care un produs cu atatia ani pe rafturi s-a vandut in luna decembrie intr-un milion patru sute de mii de exemplare, e greu sa apara un nou lider.

Wii U ar fi avut o sansa la titlul insa dimensiunea valurilor generate nu a fost suficient de mare. NPD Group a confirmat doar 890.000 de unitati vandute pe piata din Statele Unite in primele 41 de zile pe piata. Doar in luna decembrie s-au vandut 460.000 de console. Trecand peste faptul ca numarul consolelor Wii U comercializate este infim in comparatie cu XBOX360, mai trist este faptul ca in comparatie cu originalul Nintendo Wii este mai mic. Desi nu a fost nici pe departe o noutate pe piata, consola Wii s-a vandut in 475.000 de exemplare in decembrie, cu 15.000 mai mult decat recent lansatul Wii U. In ceea ce-i priveste pe cei de la Nintendo, producatorul japonez a rastalmacit intr-un mod atragator statisticile pentru ca Wii U sa iasa bine. Aparent, la aceeasi perioada de timp distanta dupa lansare, Wii U a generat cu 30 milioane mai mult. Pentru ca Nintendo are si un numar semnificativ de console portabile nu trebuie neglijate. In decembrie 2012, a vandut 1,25 milioane de console 3DS si 470.000 de DS-uri.

Daca erati curiosi la ce nivel au afectat smartphone-urile si tabletele recente vanzarile de console dedicate, tot NPD ne lamureste. Pe perioada intregului an 2012, vanzarile au scazut in acest domeniu cu 27 procente reflectandu-se in vanzari de 4,04 miliarde dolari.

Ca o scurta lectie de istorie, luna decembrie 2012 a reprezentat primul moment in care , de la lansarea consolei, au depasit vanzarile de XBOX360. Vorbim aici de un numar total de 77 milioane de console PS3 livrate in comparatie cu 76 milioane de console XBOX360

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: