Nokia Lumia 1020 se pare ca face fotografii cu o tenta albastra

Nokia Lumia 1020 se pare ca face fotografii cu o tenta albastra

Cu o , te-ai fi asteptat ca Lumia 1020 sa faca perfect fotografii, din pacate primele dovezi demonstreaza cateva probleme.

Nokia Lumia 1020 acuratete foto culori

este smartphone cu un senzor generos de 41 megapixeli. Cu tehnologie PureView si o aplicatie de captura ce include un set foarte mare de parametri modificabili, toti cei care au vazut evenimentul de lansare sau au citit despre smartphone se asteptau sa faca niste capturi statice impecabile. Acesta ar fi trebuit sa fie aparatul care elimina complet diferentierea dintre aparatele foto compacte si camera foto de la telefon. Din pacate, se pare ca sunt cateva probleme legate de acuratetea culorilor in fotografiile capturate cu Lumia 1020. Descrise in primele review-uri ale aparatului, acestea includ o tenta albastra a unui set semnificativ de cadre imortalizate in diverse contexte.

Cei de la Consumer Reports au mentionat ca, desi au fost foarte impresionati de camera integrata in noul varf de gama de la Nokia, s-au putut observa cu ochiul liber deformari de culoare. Aparent, fara acorda o atentie deosebita la detalii, sunt evident probleme clare legate de acuratetea culorilor. Nici macar nu conteaza daca va uitati la o fotografie capturata in format de 38,2 megapixeli sau 5 megapixeli, problemele sunt aceleasi. Situatia este atat de grava incat nici macar nu se rezuma doar fotografii. Cu parametrii impliciti si filmele au o tenta albastra, un lucru care atrage atentia de la nivelul incredibil de detalii pe care il poate captura un senzor atat de mare.

De cele mai multe ori, astfel de probleme pot fi corectate printr-un update de firmware. Ramane acum sa vedem cat de eficienti sunt cei de la Nokia in a remedia o problema cu smartphone-ul care ar trebui sa sporeasca de unul singur profitul finlandezilor pe trimestrul trei al acestui an.

Pentru a intelege mai bine problema, mai jos puteti vedea acelasi cadru captura cu camera de la Lumia 1020 si iPhone 5. Dupa cum se poate observa, imaginea de mai sus are o tenta de albastru spre deosebire de cea luata cu iPhone 5 in cea de a doua imagine. Tenta albastra descrisa mai sus a transformat imaginea intr-un verzuie.

Lumia1020_color-670x397

iPhone5_color-670x397

Citește și: