Noul Lumia 1020 este oficial, momentan accesibil doar in SUA

Noul Lumia 1020 este oficial, momentan accesibil doar in SUA

S-au terminat zvonurile despre , tocmai a fost oficial anuntat ca noul smartphone va incerca sa faca valuri.

lansare nokia lumia 1020 wp8 windows phone 8

De multe ori evitam noutatile referitoare la produse care nu se comercializeaza in Romania daca nu prea exista sanse sa ajunga si pe piata noastra si, mai ales, daca nu e vorba de ceva ce merita a fi luat in seama. De aceasta data, facem o exceptie, pentru ca este vorba de unul dintre cele mai spectaculoase gadgeturi dotate la ora actuala cu WP8.

Pentru ca a fost construit in jurul unui contract solid, operatori de telefonie precum AT&T le-au impus finlandezilor o perioada de exclusivitate, timp in care un Lumia 1020 nu va putea fi achizitionat decat impreuna cu o schimbare de abonament. Trecand peste data oficiala de lansare de 26 iulie, merita sa insistam mai mult pe hardware, nu doar pe dotari software sau aplicatii terte.

Cum se vehicula de foarte mult timp, este un smartphone cu un senzor generos de 41 megapixeli, similar cu cel folosit in Nokia PureView 808. Vine preinstalat cu cea mai nou versiune de Windows Phone 8, are un flash cu xenon similar cu cel al unui aparat foto dedicat si include pana si optiunea unui zoom optic de 6X. In principiu, face niste poze impecabile, in parte datorita senzorului imens si, in parte, datorita unui sistem inteligent de stabilizare optica.

In rest, Lumia 1020 este construit in spatele unui panou AMOLED de 4,5 inci. Are un procesor dual core tactat la 1,5 GHz de tip Qualcomm Snapdragon S4 si este ajutat de 2GB de memorie RAM. Este un pic mai usor si mai subtire decat Lumia 920. In mod uzual, poate imortaliza capturi in format 4:3 si 10:9 la rezolutia nativa de 38 megapixeli. Captureaza continut video la o rezolutie foarte mare de 1920 x 1080 cu posibilitate de zoom optic 4X. Daca sunteti amatori de capturi 720p, posibilitatea zoom-ului optic creste la 6x. Oricum, atunci cand facem referire la Lumia 1020 vorbim de un aparat foto inainte de orice altceva, asa ca in pachet va fi inclusa si o bratara din piele de care va puteti agata noul gadget.

Pentru a exploata la maxim partea de captura, o versiune speciala a aplicatiei Pro Camera va fi preinstalata pe acest terminal cu scopul de a oferi utilizatorului un control precis asupra focusului, ISO-ului, timpului de expunere, a balansului de alb si a dimensiunii diafragmei.

Pretul unui astfel de aparat cu abonament de doi ani va fi de 300 dolari, iar in functie de preferinte puteti pleca din magazin cu o versiune alba, galbena sau neagra.

WP Windows Phone 8 nokia lumia 1020 backWP Windows Phone 8 nokia lumia 1020 front

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: