MWC 2013: Microsoft Mobile – Despre Windows Phone 8

MWC 2013: Microsoft Mobile – Despre Windows Phone 8

Am avut ocazia sa discutam cu Marc Toumelin, Windows Phone Lead CEE, si cu Greg Sullivan, tot de la Windows Phone 8, despre avantajele si dezavantajele sistemului de operare pentru dispozitivele Microsoft.

Greg Sullivan Windows Phone's senior product manager

Am aflat ca managementul mesajelor SMS va primi un update in curand, asa ca vor fi rezolvate problemele cu crearea mesajelor de tip Draft, cu privire la editarea ulterioara si trimitere, functionalitate care a fost adaugata abia recent si in iOS 6. O alta optiune ce va primi un update in curand este cea pentru respingerea apelului cu un mesaj, optiune ce exista deja pe celelalte platforme.

Integrarea cu SkyDrive va fi si ea imbunatatita in curand, la fel modalitatea de a integra o aplicatie de pe Windows Phone 8 pe Windows 8, cu modificari minore ale codului sursa. Microsoft incearca sa ajute foarte mult programatorii in acest sens. Si e de inteles. Magazinul de aplicatii trebuie populat foarte repede, iar o aplicatie nativa pentru tableta/PC si una pentru smartphone sunt esentiale.

Am discutat si despre problemele pe care Microsoft le-a avut cu Google in momentul in care acesta a decis sa renunte la serviciul de Exchange pentru email, iar telefoanele cu Windows Phone nu au mai functionat in acest sens. Problema a fost rezolvata amiabil, iar Microsoft a apelat la Google pentru a extinde perioada de suport pentru acest protocol, pana cand noile protocoale, aflate acum in dezvoltare, vor fi complet implementate si testate. Microsoft spune ca acest lucru nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: