Mega lucreaza la un serviciu de email encriptat

Mega lucreaza la un serviciu de email encriptat

Pe langa un serviciu de partajare a fisierelor cu o rata de adoptie destul de mare, s-ar putea se devina in curand si un serviciu de email.

rsz mega email securizat

Scandalurile legate de securitatea datelor pe care le stocam online sunt mai la moda ca niciodata. Dupa numeroase dovezi ca agentii de securitate precum NSA ne pot accesa fara probleme toate emailurile, se pare ca s-a creat o noua nisa a celor care ar face orice pentru un grad de securitate net superior. Aici intra in calcul si serviciul sau de partajare a fisierelor intitulat Mega. Pentru ca mai multe servicii securizate de email au inchis portile in ultima perioada, de frica presiunilor Statelor Unite, CEO-ul Mega s-a grabit sa dea declaratii pentru a-i linisti pe cei care erau in cautarea unor alternative.

Vikram Kumar a afirmat intr-un interviu recent ca lucreaza foarte intens in aceasta perioada la crearea unui serviciu sigur de email. Din pacate, pentru ca intreaga arhitectura a platformei este construita pe encriptare de continut end-to-end, este foarte dificil ca noul serviciu sa incorporeze toate functiile pe care ne-am obisnuit sa le folosim intr-un serviciu online precum Gmail. Din cate se pare, se fac investitii semnificative in utilizarea unor tehnologii de ultima generatie cu scopul unic de a oferi utilizatorilor un confort psihologic sporit vizavi de datele personale.

Kim Dotcom a tinut sa mentioneze ca, atunci cand va fi gata, cheile de decriptare pentru continutul stocat intr-o casuta de email nu vor fi accesibile creatorilor serviciului. Din acest motiv, in cazul unor solicitari guvernamentale, nu va fi o chestiune de rea vointa din partea detinatorilor serviciului de a nu oferi informatiile solicitate, va fi vorba de o limitare tehnologica.

Citește și:
Etichete: