19 ian. 2013 | 23:07

Megaupload s-a intors – Mai mare, mai puternic si mai… inconstient

ACTUALITATE
Megaupload s-a intors - Mai mare, mai puternic si mai... inconstient

MEGAupload s-a intors! Serviciul de file sharing este acum mai mare, mai puternic, mai securizat, iar operatorii nu au nici cea mai vaga idee despre ce se stocheaza pe el.

mega logo mare

Discutia despre Megaupload a fost destul de lunga si este inca destul de controversata. Kim Dotcom, creatorul acestui proiect a promis ca se va intoarce cu un nou site, care nu va putea fi atacat de catre nici o legislatie. Asadar, de data aceasta vorbim despre MEGA.co.nz. Interfata este extrem de simpla si intuitiva, securizarea folosita pentru parola utilizatorilor are „doar” 2048 biti, iar capacitatea de stocare atat pentru varianta gratuita a contului, cat si pentru planurile cu plata este absolut incredibila, adio HDD-uri personale…

Ai fi zis ca utilizatorii sunt destul de sceptici in ceea ce priveste inscrierea pe site-ul cu o istorie atat de tumultoasa, dar cifrele comunicate arata contrariul. In prima ora, site-ul a primit 100.000 de membri, iar dupa doua ore acesta numara nu mai putin de 250.000 de conturi create. Iar acest lucru se intampla intr-o zi de weekend, cand ai zice ca utilizatorii sunt mai putini activi pe internet. Sansele sunt ca numarul de inregistrari sa depaseasca 1 milion doar in primele 12 ore de la lansarea site-ului.

mega plata

mega API

Site-ul este disponibil si in limba romana, iar accesul la informatii se face foarte rapid cu o structura de directoare creata de utilizator. Sa fiu sincer, cand am vazut capacitatea pe care ti-o ofera site-ul pentru utilizatorii Free, de 50 GB, am ramas uimit, planurile Pro avand preturi pana la 30 dolari pe luna pentru 4 TB de stocare.

Pe de alta parte, a fost modificata si sectiunea de termeni si conditii si este acum mult mai cuprinzatoare si usor de inteles. Creatorul site-ului a implementat un sistem astfel incat nimeni din compania de care apartine site-ul nu are posibilitatea sa vada ce se afla pe serverele proprii. Astfel doar utilizatorul, este responsabil de ceea ce va uploada pe site. Un alt lucru interesant este API-ul deschis pentru dezvoltatori, pentru a putea fi implementat pe diverse alte platforme. In mod sigur in scurt timp vom vedea o multime de aplicatii de mobil pentru acesta.

Pentru inregistrare este suficient sa accesati linkul urmator:  https://www.mega.co.nz