Lenovo cocheteaza cu achizitii din domeniul smartphone-urilor

Lenovo cocheteaza cu achizitii din domeniul smartphone-urilor
09:40 30.03.2013

Pentru ca si-a asumat deja o pozitie importanta pe , Lenovo vrea sa faca ceva similar in piata de smartphone-uri.

Lenovo smartphone achizitie NEC

Cu doar , este evident ca Lenovo mai are multe de invatat pana sa devina un personaj important intr-un univers dominat de Apple si Samsung. In plus, pe langa modele noi, Lenovo trebuie sa-si construiasca un brand puternic in acest domeniu al telefoanelor mobile inteligente. Chiar si daca nu se afla pe primele locuri in piata, LG, Motorola sau HTC au deja o identitate puternica pe partea realizarii de smaphone-uri, iar acesta este un beneficiu important.

Pentru ca trebuie sa porneasca de undeva, Lenovo a decis ca o achizitie este cel mai bun pas – divizia de mobile a celor de la NEC. Intr-un raport al celor de la Reuters se detaliaza faptul ca NEC cocheteaza cu vanzarea respectivei divizii dupa o lunga perioada in care nu s-a descurcat foarte bine in domeniul vanzarilor de smartphone-uri.

Ca o nota de subsol, este interesant de retinut ca Lenovo si NEC se afla deja intr-un joint-venture in Japonia pentru productia de PC-uri, desi este greu de apreciat momentan daca acest aspect a influentat in vreun fel propunerea de achizitie. La prima vedere, NEC se pare ca nu s-a hotarat cine va fi urmatorul proprietar al diviziei sale de telefoane.

Cu o cota actuala de piata de 6% in Japonia, este evident ca NEC nu are multe de pierdut daca renunta la aceasta parte a business-ului sau polivalent. In definitiv, si aglomerata anul trecut, dupa ce a incercat sa se impune cu doua-trei telefoane de calitate care nu au reusit sa castige adepti.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: