Lenovo cocheteaza cu achizitii din domeniul smartphone-urilor

, 30 Mar, 09:40

Pentru ca si-a asumat deja o pozitie importanta pe , Lenovo vrea sa faca ceva similar in piata de smartphone-uri.

Lenovo smartphone achizitie NEC

Cu doar , este evident ca Lenovo mai are multe de invatat pana sa devina un personaj important intr-un univers dominat de Apple si Samsung. In plus, pe langa modele noi, Lenovo trebuie sa-si construiasca un brand puternic in acest domeniu al telefoanelor mobile inteligente. Chiar si daca nu se afla pe primele locuri in piata, LG, Motorola sau HTC au deja o identitate puternica pe partea realizarii de smaphone-uri, iar acesta este un beneficiu important.

Pentru ca trebuie sa porneasca de undeva, Lenovo a decis ca o achizitie este cel mai bun pas – divizia de mobile a celor de la NEC. Intr-un raport al celor de la Reuters se detaliaza faptul ca NEC cocheteaza cu vanzarea respectivei divizii dupa o lunga perioada in care nu s-a descurcat foarte bine in domeniul vanzarilor de smartphone-uri.

Ca o nota de subsol, este interesant de retinut ca Lenovo si NEC se afla deja intr-un joint-venture in Japonia pentru productia de PC-uri, desi este greu de apreciat momentan daca acest aspect a influentat in vreun fel propunerea de achizitie. La prima vedere, NEC se pare ca nu s-a hotarat cine va fi urmatorul proprietar al diviziei sale de telefoane.

Cu o cota actuala de piata de 6% in Japonia, este evident ca NEC nu are multe de pierdut daca renunta la aceasta parte a business-ului sau polivalent. In definitiv, si aglomerata anul trecut, dupa ce a incercat sa se impune cu doua-trei telefoane de calitate care nu au reusit sa castige adepti.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail