Infografic: Cum se folosesc cel mai mult smartphone-urile.

Infografic: Cum se folosesc cel mai mult smartphone-urile.

Printr-un studiu realizat de cei de la pe piaţa din SUA, au fost trase nişte concluzii foarte interesante vizavi de utilizarea smartphone-urilor.

Cum se folosesc cel mai mult smartphone-urile

În teorie, smartphone-urile sunt nişte gadgeturi din ce în ce mai deştepte capabile de un amalgam de funcţii utile şi interesante. În practică, scenariile efective la care sunt folosite sunt mult mai puţine decât ar putea fi.

Pentru a înţelege un pic mai bine cum îşi folosesc oamenii smartphone-urile, cei de la LG au realizat un studiu. În urma unui chestionar completat de 1152 de americani cu vârste începând de la 18 ani, concluziile au fost integrate într-un infografic cu rezultate foarte interesante. Deşi merită parcurse toate valorile numerice de mai sus, aş vrea totuşi să atrag atenţia asupra câtorva care m-au marcat: 48% dintre cei intervievaţi au folosit telefonul în timp ce erau la biserică şi 77% l-au folosit în timp ce erau în pat cu altcineva. La capitolul funcţionalitate, 41% au apelat cautarea de informaţii pe telefon pentru a nu se face de râs într-o conversaţie şi 36% şi-au folosit camera de la telefon pentru a-şi face un selfie (autoportret). Cel mai drăguţ mi se pare că 35% şi-au folosit telefonul pentru a evita să vorbească cu cineva şi 33% au apelat la telefon când erau singuri într-un bar sau restaurant pentru a se preface să au treabă.

Infographic utilizare smartphone

,,Smartphone-urile au devenit rapid unelte specifice timpurilor moderne fără de care cei mai mulţi dintre noi nu mai pot trăi. Cu avansurile importante în tehnologia mobilă din ultimii ani, smartphone-urile şi-au depăşit scopul original de unealtă pentru comunicaţii, pentru a deveni adevăraţi parteneri de viaţă în orice scenariu, de la situaţii de socializare şi până la momente personale.” James Fishler – vicepresedinte pe marketing în cadrul LG SUA a încercat să ofere o interpretare personală asupra valorilor obţinute în respectivul studiu.

infographic utilizare smartphone

Citește și: