ZTE Eco-mobius, un nou concept de telefon modular aproape de realitate [VIDEO]

ZTE Eco-mobius, un nou concept de telefon modular aproape de realitate [VIDEO]

Poartă numele de Eco-mobius şi a primit deja un premiu Red Dot Design Awards pentru inovaţie, în plus s-ar putea să se materializeze înaintea tuturor.

eco_mobius5

Ideea are deja aproximativ un an de când a fost mediatizată prima oară, iar prin intermediul unor concepte din ce în ce mai apropiate de posibilităţile reale, nu este deloc exclus că se va materializa în curând. În acest caz particular este vorba de ZTE Eco-mobius, un gadget nemaintâlnit la a cărui design au lucrat împreună Peter Gao, Xiao Qihu, Able Chen, Chen Cuifeng, Fiona Chen, Chen Yan, Dong Feng, Xu Yuanyuan, Yu Chaoyang & Yu Yue. Toţi aceşia sunt angajaţi ZTE Corporation.

Pornind de la conceptul de , întreaga platformă va fi construită în jurul câtorva dispozitive magnetice de sine stătăatoare. Pentru upgrade, acestea se pot înlocui cu uşurinţă prin intermediul unei proceduri de glisare pe în locaşuri bine definite de pe spatele Eco-mobius. Este vorba de un procesor, un GPU şi un modul de memorie RAM. Cum era de aşteptat, filozia din spatele produsului constă în opţiuni clare de upgrade manual cu unicul scop de a păstra un telefon mult mai mult timp decât acum. Astfel, poate fi supranumit un telefon ecologic, deoarece, în perspectivă, mult mai puţine vor ajunge la groapa de gunoi şi într-un număr mult mai mic.

În teorie, rezulatul final arată foarte bine, iar având în vedere puterea economică a chinezilor de la ZTE, nu are de ce să nu devină un produs comercial în aproximativ un an.

 

eco_mobius

Citește și: