China a inceput sa-si faca griji cu dependenta de Google

China a inceput sa-si faca griji cu dependenta de Google

China a facut public faptul ca are o problema cu puterea pe care o exercita Google asupra ecosistemului si sistemului de operare Android.google anti android china

In China, ca in orice alt colt al lumii, la popularitate, iar iOS-ul, pe locul al doilea. Pentru ca Google are un rol important in dezvoltarea si intretinerea platformei Android, China a inceput sa aiba o problema cu  gigantul din Mountain View. Mai precis, problema este legata de dependenta implicita a tarii vizavi de Google, din cauza numarului in continua crestere de utilizatori de Android. In practica, Android-ul este un sistem de operare open source, in timp ce companii precum Samsung, LG, Motorola sau HTC creeaza anual terminale cu el.

In aceste conditii, Ministrul Industriei si Tehnologiei Informatiei din China si-a exprimat in calitate oficiala dezaprobarea pentru dependenta tarii sale de Android. Pentru ca aceeasi tara considera ca Google controleaza intr-un mod strict evolutia tehnologica si planificarea urmatoarelor versiuni de Android, in final China crede ca propriul sistem de operare are de suferit.

Aceste griji sunt exprimate pe fondul unei situatii ce a avut loc anul trecut in care, din cauza unor presiuni exprimate de Google, Acer si Alibaba au renuntat sa mai faca impreuna un smartphone. In acest context, problema principala a Chinei este ca Google reuseste sa influenteze intr-un mod negativ. Avand in vedere ca un astfel de comportament este inadmisibil si numeroasele confirma ca nu este fictiv, ramane sa vedem care sunt planurile uterioare ale uneia dintre cel mai mari tari din lume.

Citește și: