Google risca amenzi usturatoare – a ignorat cateva reguli

, 05 Mai, 01:20

google-security

Chiar daca Google in teorie sta destul de bine la capitolul securitate, din pacate „practica ne omoara”.

FTC sau Federal Trade Commision este in cursul unor negocieri cu Google care s-ar putea finaliza cu amenzi de cateva zeci de milioane de dolari. Motivul? Google a ignorat niste setari de securitate din Safari si s-a facut vinovata de „inselarea consumatorilor si incalcarea termenilor unei intelegeri la care a ajuns anul trecut cu FTC”.

Cu alte cuvinte, fara nici un fel de problema, daca erai utilizator de iOS, Google iti urmarea toata activitatea online, indiferent de setarile de securitate pe care le-ai fi adoptat. Indiferent daca acceptai cookie-uri sau nu, indiferent daca vroiai sau nu sa rulezi scripturi, Google iti viola intimitatea.

Problemele insa nu se termina aici. Daca aceasta amenda, detaliata de cei de la Bloomberg, se reflecta in realitate, in urmatoarea etapa Uniunea Europeana ar putea reincepe investigarea problemei si ar putea da alte amenzi pentru aceeasi violare a intimitatii. La momentul inregistrarii primei sesizari, oficialii Google au afirmat ca de fapt totul a fost un accident. Totusi, Microsoft a sesizat o problema asemanatoare in Internet Explorer in urma cu cateva luni, cand Google a manifestat un comportament identic, ingnorand setarile de securitate definite in browser.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail