China depaseste America la smartphone-uri active

China depaseste America la smartphone-uri active

In doar cateva saptamani, America, cea mai mare utilizatoare de smartphone-uri, isi va pierde acest titlu in fata Chinei.

Android iOS in China

Tim Cook a inceput acest an cu o vizita in China. La revenirea in SUA a afirmat foarte natural ca aceasta are toate sansele sa devina cea mai mare piata de desfascere pentru Apple in viitor. Nu a durat mult si presupunerile CEO-ului Apple se pare ca s-au confirmat. Pana la sfarsitul lunii februarie, tara cu cele mai multe terminale activate cu iOS si Android nu va mai fi Statele Unite ale Americii, ci China.

Flurry, o companie specializata pe studii legate de activitati online, a analizat in ultimele luni peste 2,4 miliarde de sesiuni de aplicatii zilnice, realizate pe baza a 275.000 de programe. Aceste cifre au permis companiei sa-si formeze cu precizie o parere legata de 90 procente din piata globala de smartphone-uri si tablete.

Acelasi studiu a atras atentia asupra unei performante remarcabile legate de numarul de dispozitive cu iOS si Android din China. La momentul actual, in China exista 221 milioane de terminale active cu Android si iOS, cu un milion mai putin decat in SUA. Bazandu-se pe rata de adoptie exponentiala a dispozitivelor mobile din China, tot Flurry estimeaza ca aceastaa va avea 246 milioane de dispozitive active cu iOS si Android pana la sfarsitul lunii. Avand in vedere ca Statele Unite vor avea in aceeasi perioada un maxim de 230 de milioane de iDevice-uri si unitati cu Android, suprematia Americii va fi spulberata.

Daca tot produce cele mai multe terminale cu Android si toate iOS mi se pare corect ca aceeasi tara sa incorporeze si cea mai mare baza de utilizatori.

Citește și: