Sina Weibo se apropie rapid de popularitatea Facebook

Sina Weibo se apropie rapid de popularitatea Facebook

Un numar incredibil de utilizatori a fost masurat zilele trecute in asociere cu plaforma asiatica de microblogging Sina Weibo.

Sina Weibo Kai Fu Lee

Desi are multe in comun cu Twitter, serviciul Sina Weibo este destinat aproape exclusiv locuitorilor din China, din cauza faptului ca alte servicii precum Twitter sau Facebook sunt cenzurate sau interzise in cea mai mare tara din Asia. Pentru ca populatia din teritoriu este cu mult mai mare de 1 miliard, nu ar trebui sa vina ca o surpriza faptul ca 500 milioane de oameni au ajuns sa aiba cont pe Sina Weibo. Aceasta performanta este atinsa la doar 3 luni dupa ce s-au inregistrat 400 milioane de utilizatori.

La ora actuala, popularitatea „twitter-ului chinezesc” este atat de mare, incat, daca membrii retelei de socializare ar fi cetatenii unei tari, respectiva tara ar fi a treia ca populatie in lume.

Pentru ca o astfel de stire nu putea veni fara un pic de intriga, trebuie retinut ca exista deja o alternativa fiabila la popularul serviciu. Serviciul WeChat, al celor de la Tencent, doar luna trecuta a atins 300 de milioane de utilizatori. Daca nu ai sti, ai zice ca astfel de lupte de culise sunt identice cu cele dintre Facebook si Google+.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: