19 apr. 2013 | 15:15

Chat Heads trece peste restrictii pe iOS, prin jailbreak

ACTUALITATE
Chat Heads trece peste restrictii pe iOS, prin jailbreak

Pentru ca Apple nu a permis utilizatorilor de iOS sa profite de functia Chat Heads in afara aplicatiei Facebook, un dezvoltator a gasit solutia prin jailbreak.

facebook 6 chat heads ios

apar peste orice aplicatie datorita modului in care functioneaza sistemul de notificari pe respectiva platforma. Pe iOS, aceeasi nu functioneaza decat in interiorul aplicatiei omonime.

Un dezvoltator, incantat teribil de functia Chat Heads, a investit cateva zile cu scopul de porta respectiva functie pe iOS in acelasi format precum cel disponibil pe Android. Cu alte cuvinte, Adam Bell, un programator pasionat de platforma celor de la Apple a cautat o solutie prin care notificarile unui mesaj de la prieteni sa apara sub forma de buline cu fetele acestora, indiferent ce aplicatie rulati pe telefon. Pentru ca Apple permite un singur tip de notificari, volumul de munca a fost semnificativ.

Incercand sa explice cum a facut, Bell a afirmat ca a analizat ,,stratul de chat” din aplicatia Facebook, doar pentru a le separa si pentru a face transparente celelalte straturi ale aplicatiei. Din acel moment, tot ce a trebuit sa faca in continuare a fost sa gaseasca o metoda prin care Chat Heads sa ramana afisat peste orice alt program. Partea buna este ca aproape i-a iesit si nu mai are de solutionat decat cateva probleme de stabilitate, pentru ca apoi trucul respectiv sa poate ajunge in Cydia, de unde sa-l descarcam cu totii.

Trecand peste faptul ca va trebuie jailbreak pe telefon pentru a va juca cu noul siretlic, functia pare implementata destul de bine daca ne uitam la efectele de tranzitie de la o aplicatie la alta. Daca avem in vedere ca in practica aplicatia de Facebook ruleaza in permanenta in fundal, laudabila este si absenta unor factori care sa influenteze  negativ autonomia sistemului portabil.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele